Пет сериала, които да не пропускаме през юли

Поредиците, които да ни занимават в мъчителните дни до отпуската

0 коментара Сподели:

Плажовете са много, много надценявани. Горещина, пясък, вода навсякъде…горещина. Споменахме ли ви горещина?

Затова стига сте въздишали по снимките на ваши приятели от гръцкото море…

По-добре вижте колекцията ни със сериали, които ви препоръчваме за юли месец.

Brave New World/ Смел нов свят

Базирана на новелата на Aldous Huxley’ от 1932 година, тази сай-фай поредица, създадена за новата стрийминг платформа на NBC „Пийкок“, разказва за едно общество, което е успяло да постигне мир и стабилност чрез забраната на моногамия, дискретността, парите, семейството и историята. Представя се една футуристична нова версия на Лондон, с основни главни герои Бърнард Маркс и Линайна Краун. Историята започва с пътуване на двойката до остров, наречен „Дивите земи“, където те биват въвлечени в насилствен и кървав бунт. На косъм от смъртта, са спасени от Джон Дивият, който, заедно с тях, избягва до родния им град. В същото време пристигането на Джон в Новия Свят малко по малко започва да застрашава неговото съществуване. Премиерата е на 15 юли.

The Alienist: Angel of Darkness

Първият сезон на тази викторианска драма разказа историята на доктор Крайслер, медик в протиречивата област на криминалната психология. (Спойлер!!!) В предишните епизоди той бе по петите на невиждан досега сериен убиец, с помощта на илюстратора от местен вестник Джон Муур и амбициозната секретарка Сара Хауърд, която бе твърдо решена да стане първата жена-частен детектив. В новия сезон, Сара вече има своя собствена детективска агенция и е начелото на ново интригуващо разследване. Затова и обединява сили със старите си партньори – доктор Ласло Крайслер и Джон Муур, и тримата отново са по следите на опасен и зловещ престъпник.

Тук говорим за 3 филма, които разглеждат свободата да пътуваш.

The Secrets She Keeps/ Тайната, която пази

Този трилър, чието действие се развива в предградие на Сидни, разказва историята на две жени, водещи съвсем различен начин на живот, но и двете ги свързва едно и също нещо: тайни, които могат да експлодират всеки един момент. За работещата в супермаркет Agatha Fyfle, „блогърката“и майка Meghan Shaughnessy изглежда като да води невероятно приятен начин на живот и тя се пита: „Защо не мога и аз да имам такъв живот“? Пристрастяването на Агата към Меган ексалира до опасни нива и се стига до това тя да следи всяка една нейна крачка. Заблуждава я че са приятелки и двете започват да стават необичайно близки. Все пак, сблъсъкът на тези два свята не предвещава нищо добро и е на път да се стигне до действия, които не могат да бъдат върнати назад.

Ще изчезна в мрака

Документална поредица на НВО по бестселъра на журналистката Мишел Макнамара. Сериалът проследява търсенето на психопат, тероризирал Калифорния в края на 70-те и началото на 80-те. Маниакът е наречен „Убиеца от Златния щат“  и е извършил 50 влизания с взлом и изнасилвания, и десет убийства. Издирван е безуспешно цели 30 години от редица екипи, и специалисти, чак докато най-сетне бива арестуван от бившия полицай Джоузеф Деанджело. Идентифициран е чрез ДНК. Но истинската изненада е това кой всъщност се оказва бруталният убиец.

I may destroy you/ Може и да те съсипя

Сериалът, създаден първоначално за Би Би Си, разказва за опитите на една млада жена да възстанови живота си, след като удря дъното. Арабела е безгрижна и уверена лондончанка със страхотни приятели и многообещаваща писателска кариера. Но когато е упоена с „наркотик за изнасилване“, тя трябва да постави под съмнение и изгради наново всеки аспект от живота си. Голяма част от историите са истински и са вдъхновени от живота на актрисата в главната роля Coel. Ще видите много аспекти, и грозни, и красиви, на нощния живот в Лондон. В първия епизод виждаме опитите на Арабела да спази обещанието си да остане трезва, но излиза само за едно питие…

За киноманите тук подбрахме 10 филма, в които са разказани музикални биографии.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *