5 песни, които да не изпращаш на колежки от офиса

Или как да се oпазим от дело за sexual harrasment

0 коментара Сподели:

Ще бъдат ли разглеждани дела за сексуален тормоз, докато всички сме в home office? За един приятел питам.

Ако ти не си мой приятел иси млад мъж, устремен към кариера в корпоративния свят, е хубаво да знаеш, че последното нещо, от което имаш нужда в и без това не особено вдъхновяващата си биография, е дело за сексуален тормоз на работното място. В службата понякога се раждат стабилни връзки, но има и случаи, в които границите на добрия тон биват прекрачени, особено когато едната страна не проумява, че симпатиите не са взаимни. За щастие аз съм на разположение и ще бъда твой юрисконсулт в следващите редове. Важно е да знаеш две неща. Първо, юрисконсулт се пише без „Т“ и, второ, избягвай да изпращаш на колежките в офиса, дори на майтап, някое от следните парчета, защото, както е казал народът:

Слушай юрисконсулта, за да не те привиква HR-ът!

Deep Zone & Йоана – „Лесно се възбуждам“

Никой не знае защо режисьорът на клипа към песента е решил, че е добра идея в него да присъстват едновременно чернокож и момиче в народна носия, но Йоана толкова лесно се възбужда, че чак ми става неудобно. И макар тъмнокожият уж невинно да меси баница, то от корпоративна гледна точка текстът на песента си е жива рецепта за проблеми: Аз зная как да те гледам, как да те примамя, да дойдеш право при мен и това приятно ме възбужда… Опитът ми от такива случаи подсказва, че ако си достатъчно чаровен и си придадеш виновен вид, можеш да се разминеш и с едно добре поднесено извинение.

Братя Аргирови – „Гот е“

Не е много за хвалба, но бях роден и бях в сравнително адекватна възраст, когато това парче се появи по телевизията. Клипът му е една своеобразна 90-арска сексуална революция, която няма нищо общо с текста, в който братята толкоз просто и логично обясняват, че е много готино да имаш полово сношение с лице от женски пол и на сутринта да се събудите един до друг. Тук неприличното предложение към колежка е с една идея по-директно в сравнение с Deep Zone & Йоана. Освен извинение ще трябва да дължите и услуга на дамата, която сте засегнали, но отново ще ви се размине на косъм.

Gesaffelstein & The Weeknd – Lost in the Fire

По принцип всяко парче на този канадец си е потенциален подводен камък, тъй като творчеството му е изпълнено с възхвала на сексуалните актове и употребата на наркотици, невинаги едновременно, но винаги запомнящо се! Големият проблем с тази конкретна песен (освен че в нея той казва на приятелката си, че е отворен към тройка с нейна приятелка) всъщност е първият ред в нея: I wanna fuck you slow with the lights on. Не всеки го хваща от първия път и обикновено трябват повече от две слушания, за да разбереш идеята. Как го разбрах аз ли? Една колежка ме светна, но това няма значение сега. Поради специфичния елемент в текста, тук може да протестираш, че просто си искал да й пратиш яко парче и не си се усетил. А дано ти мине номерът!

Flo Rida – Whistle

Не знам какво си е мислил Flo Rida през далечната вече 2012 г., но в днешно време за такива неща на работното място може и да изядеш дървото. Закачливото парче с потенциал за летен хит, в което Flo Rida обяснява на някакво момиче как да „надува свирката“, е всичко друго, но не и подходящо за свалка на работното място. Критиците й я наричат the least subtle song ever. Не думай!

Михаела Филева – „Опасно близки“

По-сериозният проблем при изпращането на тази песен е, че има голям шанс да се компрометираш и да бъдеш обвинен в липса на музикален вкус. Това изобщо не е вярно, защото Михаела Филева е съвременната кралица на българския поп, пее, танцува, усмихва се и произнася толкова ясно всяка дума, че чак ми се приисква да ми е колежка и да я тормозя сексуално! Заглавието обаче ясно говори за едно леко вманиачено състояние,

което може да ти докара сключване на извънсъдебно споразумение под формата на скъпи ботуши и чанти.  

Аз пак за един приятел ще попитам. Брои ли се за тормоз, ако притесняваш някое момиче на работното й място без, ти самият да работиш там? Няма да навлизам в детайли, защото делото е текущо и адвокатът го е посъветвал да си трае. Все пак съветът ми е, ако ти се чука на работа, то нека да е само по вратата!

Ако искаш да заведеш любимата си някъде, ето три предложения. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *