Какви биха станали героите от детските книжки, като пораснат?

Пренасяме в една хипотетична реалност, в която любимите ни герои от детските книжки порастват

0 коментара Сподели:

С умиление си спомняме за своите детски пакости. Вадим снимки, смеем се или се натъжаваме, но неизменно спомените се връщат. „Тече, всичко тече, времето няма бряг и ни влече, няма как…“

Затова сега се пренасяме в една хипотетична реалност, в която любимите ни герои от детските книжки порастват и…се сблъскват с живота. Някои от тях са по-успешни, други – не, но очарованието не си отива. Не се тревожете, ако не си ги представяте така пораснали. Това е само една възможна версия, с цел забавление. Героите винаги ще си останат добрите приятели от детството ни.

Вижте как биха се развили в 21 век онези сладки дечурлига, които помним още:

Пипи Дългото чорапче е инфлуенсър пътешественик

Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче още от малка си имаше развинтено въображение и огромен ентусиазъм. Днес завидната ѝ енергия е хвърлена във всевъзможни идеи и проекти. Остава си все толкова разпиляна, но днес тя вдъхновява многохилядна маса почитатели из социалните мрежи. Независимо дали показва лесни упражнения с гирички (не с кон!), готви мастър кекс с киноа и кестени или се снима от водопада Игуасу, Пипи се е превърнала в модел за поведение на всеки милениал.

Карлсон вече не живее на покрива, а на дивана

„Карлсон е малко, дебеличко, самоуверено човече“, казва Астрид Линдгрен. Да де, ама вече не е толкова самоуверено, нито малко. За мъж на средна възраст, се е превърнал в хрантутник с наднормено тегло, който живее с майка си и по цял ден играе видео игри. Откакто направиха съкращения в Агенцията по безопасност на храните, Карлсон трябваше да зареже дизайнерската си Къщичка на покрива и да „свие перките“. Дребосъчето замина да бере ягоди в Англия и Карлсон изпадна в принудителен творчески застой. Мотото му засега е – ден за ден, и това ще мине!

Антон и Точица живеят Американската мечта

Нямаше как героите на Ерих Кестнер да не се съберат и като пораснат. Съседските деца са изживявали не едно и две приключения заедно. Луиза си остави Точица като арт псевдоним, защото сега картините ѝ на точки се продават като топъл хляб в Ню Йорк. Отказва да се обвърже в брак с Антон, но той не спира да ѝ предлага от време на време. Бизнесът с недвижими имоти върви добре за него и животът им в предградията е сбъдната мечта. Камина, басейн, яхта и два ретривъра са само част от благините, сред които живеят. Обмислят вариант за бебе от сурогатна майка.

Алиса е Ню ейдж гуру

Малката Алиса винаги е имала своя Страна на чудесата и откакто замина за Бали на йога ритрийт разбра, че всъщност всичко е енергия. Законът за привличането може да те направи не само Луд шапкар, но направо Кралица на сърцата, а дихателните техники само усилват праната в чакрите. Благодарение на своето духовно осъзнаване, Алиса си натрупа добра карма и отвори свой ашрам с бамбукови постелки и чудодейна комбуча. Вярва, че някой ден ще открие своя пламък-близнак и работи по активиране на своята Кундалини чрез медитации и добротворчество.

Още книжни коментари и ревюта можеш да откриеш тук. 

В деня на детето ти разказваме за 11 хлапета, които пораснаха големи хора

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *