Jameson представя: 5 филма с… басейн в каста!

Киноекранът е син и мокър

0 коментара Сподели:

Лятото е време, в което, искаш – не искаш, разголваш се, брат. Време да се гмурнеш по-дълбочко в себе си и да поизследваш дъното на душата си. Вдъхновихме се от няколко филма, в които

киноекранът е син и мокър, а върху него персонажите прожектират най-дълбоките си чувства. 

Swimming pool (2003)

Жив дуел на банските костюми и женствеността сред юга на Франция ще видиш в шедьовъра на Франсоа Озон. Напрегнат и тревожен, сюжетът се разгръща около басейна и сините нюанси на преобразяването. На ръба му се срещат потиснатата сексуалност на писателка и дързостта на лолитка.

A Bigger Splash (2015)

Базирана на непресъхващия „Басейнът“ (1969) с Ален Делон и Роми Шнайдер, лентата на Лука Гуаданино събира на калъп куп емоционално неудовлетворени хедонисти в сицилианския рай на о-в Пантелерия. При това само за да ни докаже как смущаващата страна на човешката ни природа ще изплува всеки път, щом се отдадем на неизбежни желания и инстинкти…

Виж повече: 5 сериала, които да не пропускаш през юли

Youth (2015)

Сорентино ни потапя в хладките води на младостта, която никога, ама никога не си отива съвсем. Тук тя обитава дузина стари тела в бели халати, събрали се около един басейн сред Швейцарските Алпи. Ако се вгледаш по-добре, ще видиш синхронното плуване на самоиронията, загубата на перспектива и упоритостта на желанието. 

Виж повече: Заедно с Тео Чепилов и Драго Симеонов виж кои са най-добрите моменти от хит сериала Stranger Things и… си спечели супер награда. Giveaway!

Stealing Beauty (1996)

Бернардо Бертолучи буквално открадна красотата на изгряващата Лив Тайлър и я подари на света с лекотата на мигване. Люси търси отговори в загадъчния дневник на мъртвата си майка и слава богу – прави го из хълмистата като сърце Тоскана. Плувайки бруст във водите на невинността покрай италианските си приятели и значително по-възрастния от нея Джеръми Айрънс, скоро тя напълно обсебва мислите им. А уж дойде само да разбере чия дъщеря е…

Dogtooth (2009)

Един клаустрофобичен, антиутопичен и разбиващ сърцето ти опус за семейство, изолирано в кибритената кутия на самодостатъчността. Един брат и двете му сестри чакат измислен апокалипсис. Използват лъжливи думи, заместващи реални термини от живота, и правят безумни състезания из къщата в името на някакви си стикери. Свеждайки фундаменталните човешки нужди до напълно механични действия, гениалният Йоргос Лантимос държи главите ни под повърхността на смисъла. И го прави почти до удавяне.  

Jameson представя: Още пет филма за Чернобил

6 феминистки сериала и изводите от тях

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са летните трендове в света на модата заедно със стилиста Антония Йорданова. Go Fashion!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *