Пет сериала, които да не пропускаме през май

Поредиците, с които да разнообразим май месец

0 коментара Сподели:

Май месец е, слънце пече, вятърът духа, навън е ту топло като през август, ту студенокато през януари, мерките за изолация ту ги има, ту ги няма, но едно е сигурно в този несигурен свят – нашата месечна селекция за сериали. Този месец сме подбрали 4 нови поредици и една завръщаща се, като всички те имат едно общо нещо –

ще ни помогнат да избягаме от стреса на работата…от вкъщи. Вижте кои са те!

I Know This Much Is True (Дотолкова съм сигурен)

Смята се, че сценаристът и режисьор на сериала Дерек Сианфранс довършил монтажа по продукцията в мазето си, по време на най-строгата карантина заради разпространението на КОВИД 19. В сериала-адаптация на едноименния роман на Уоли Ламб „Дотолкова съм сигурен”ще видим Марк Ръфало, който влиза в двойна роля – тази на близнаците Доминик и Томас.  Сагата проследява живота на братята в различни етапи от живота им, като действието започва да се развива когато те са на средна възраст. Томас страда от параноидна шизофрения, така че Доминик трябва да се грижи за него, като в същото време майка им също изпитва здравословни проблеми, а поведението на болния брат става все по-опасно. Предупреждаваме, че ако сте от хората, които „не искат да се натоварват” с тежки драматични истории – този сериал най-вероятно няма да ви допадне, но ще бъде наистина тъжно ако го изпуснете.

Upload (Качване)

Upload e сатирична научнофантастична поредица, създадена от Грег Даниелс, който е участвал в създаването на американския „Офиса”. Действието се развива през 2033-та година – във  времена на холограмни телефони, 3D принтери за храна и възможност да си изберем как да продължи живота си след смъртта. Проследяваме съдбата на създателя на приложения Нейтън Браун, който след фатална катастрофа със самоуправляващ се автомобил, попада в отвъдния живот, който обаче е по сценарий на приятелката му, с която точно преди инцидента се е скарал жестоко. Изведнъж Нейтън се озовава от отломките на колата в богата резиденция, която имитира луксозните хотели на Канада. Какъв е обаче проблемът? Той е „на нейна сметка” в тази версия на бъдещето, а тя е още жива и може да реши дали да продължи да „плаща” за неговия отвъден живот или не.

Можеш ли да скъсаш с приятелката си, щом тя с едно натискане на едно копче, може да те „изтрие” буквално?

Ramy (Рами)

Стенд-ъп комедията вече настъпи и в България и то с уверена и смела крачка, така че все по-интересно ни става да разберем повече и за живота извън сцената на тези артисти по света… и у нас. „Рами” е биографичен сериал за милениал – мюсюлманин, който се опитва да балансира с очакванията за неговата култура и семейство и желанието му да постигне нещо различно. Портретите на мюсюлманите в западните продукции често са подчинени на стереотипа, ако въобще ги има, но американецът с египетски произход Рами Юсеф помага това да се промени. Поредицата се завръща с втори сезон, този път с действие, развиващо се в Ню Джърси. Сюжетът проследява конфликта между морала на определени религиозни групи и съмненията на един милениал, който не е сигурен дали въобще съществува задгробен живот. Рами се задълбочава този път повече в своите духовни търсения, преоткривайки мюсюлманското общество.

Hollywood („Холивуд”)

Холивуд е американски мини телевизионен мини-драматичен сериал, създаден от Райън Мърфи и Иън Бренан, чиято премиера беше на 1 май 2020 г. в Netflix. Сериалът залага на носталгичното, като ни показва нагледно как е започнало развитието на филмовия град.

Минисериите разказват за група актьори, филмови продуценти и автори през Холивудската Златна Епоха или по-точно в годините след Втората Световна война, когато много артисти се опитват да сбъднат своите мечти. Сериите бяха възприети със смесени чувства от критиците. Историята на всеки филмов създател, пресъздадена в сериала, ни дава уникален поглед към „Бекстейджа” на киното по това време.

Разкриват се някои нечестни подходи, с които са се постигали успех и които често са били за сметка на равенството по пол, секс, раса.

Провокативен и язвителен, „Hollywood“ излага на показ и изследва сили, които действат в продължение на десетилетия – и предлага идея за размисъл как би изглеждала индустрията за забавление, ако бъдат обезоръжени всички предубеждения…“ , пише в синопсиса на авторите на сериала.

Billions („Милиарди”)

Брилянтният хедж фонд титан Боби Акселрод и нахаканият прокурор Чък Роудс се завръщат. Всеки иска да надхитри другия, но само един може да спечели, а залогът са милиарди долари… Един от най-интересните нови обрати в сериала е запознанството ни с милиардера Майк Принс, който се превръща в един от основните опоненти на Акселрод и в същото време благодетел за обществено полезни каузи. Боби и Майк влизат в оспорвана психологическа битка, опитвайки се да се надиграят един друг – е, и всичко това с усмивка на уста. „Все още имам достатъчно пари за още 20 години напред”, казва Принс след като преживява в един даден момент жесток удар по финансите си. Но е ясно, че за тези двамата играта за надмощие никога няма да приключи, ако ще да спят и да се къпят в пари. (ВНИМАНИЕ: СПОЙЛЕР) В същото време, под въпрос е и изненадващото привидно съюзничество, което сключват Чък и Боби в четвъртия сезон – един от най-големите и интересни обрати в този сериал от неговото начало.

Тук можеш да видиш и 5 от най-добрите филми на Джери Брукхаймър.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *