7 колоритни персонажи, които телевизията направи известни

Не сме чували техните имена, но знаем наизуст бисерите им

0 коментара Сподели:

.

Те са родили едни от най-големите лафове в историята, а дори не знаем как се казват. Това са онези безстрашни мъже и жени, които се изправиха пред микрофоните на репортерите и смело заявиха в ефир своята гражданска позиция. Често с помощта на цветущи изрази, които никой класик не ми могъл да сътвори. Те направиха родната телевизията това, което е в момента. Те също така промениха завинаги българския език. Та са незнайните герои на телевизията.

Ето нашите любими колоритни тв персонажи:

Г-ЖА УМРЯЛ ГЪЛЪБ

По неизвестни причини тази дама разнася гълъб в найлонова торбичка и го предлага като кучешка храна. После агресивно се обижда на иначе любезния отказ на репортерката да нахрани домашния си любимец с издъхнало пернато. Защитава тезата си емоционално с викове „Той е само кръв“ и „Ма той е умрял ма!“. Видимо не се смущава от камерите. Какво ли прави в момента? Дали, актуално за сезона, не разнася в пликче умрял прилеп?

МИСИС МЛАД МЕРИНДЖЕЙ

Лъвицата от село Градинарово, тъщата без умора, която брани честта на дъщеря си със словесен поток, който би шокирал даже Крис Тъкър. От откриващата фраза „Що докара тук тоз телевизор“, през „жалби, жалби, жаби“, та до явно най-голямата обида в тяхната малка вселена „млад меринджей“ тя ражда хит до хита. Преди да се стигне до заплахи с шамара, има уточнение, че млад меринджей се определя на 24. Каквото и по дяволите да значи това. Напук на виковете, че не иска телевизор да я вижда, свидетел на тази трагедия, макар и не пернишка, стана цялата държава. Плот туист – накрая излиза дъщерята и се оказва… проститутка.

За други актуални интернет феномени – виж тук.

МОСЮ ОТКЪДЯ НАКЪДЯ

Още едно клипче от златния фон на „Съдебен спор“, тази паралелна реалност на светлинни години от нашата. Мястото е Панагюрище, темата е бащинство. Клип, който започва с думите „чиба бе, да е*а твойта мама, да е*а“, няма как да е нещо, различно от култов. На твърдението на Лиляна Михалева, че е баща на 13 годишната й дъщеря, човекът с най-велик мустак от Gogol Bordelloнасам просто отсича: „Коя таа, бе?“. И после допълва с Шекспировия въпрос „Ма откъдя накъдя, бе?“. Когато изразът е посрещнат с неразбиране, следва превод „Ма отдек надек, бе?“. Следва конфронтация с майката и заплаха от нейна страна „ше фърля един камък“. Това не стряска нашия човек, той е категоричен: „Ти имаш ли акъл в главата? Я да се махаш оттук. Тръгнала да търси мющерия!“.  Този монолог е получил най-високото възможно признание – увековечен е като семпъл в парче на Хазарта.

Г-Н СПЕСИФИЧНО ИНТЕРВЮ

При подаден микрофон този човек изплюва: „ДНК измамата на личната карта, въведена в България, може да започне да работи толкова силно, колкото прояден труп от кучета по време на подобрения на сигурността, която може да бъде объркана“. После става ясно, че няма отпечатъци, защото генетично болните са укрити. „Крият ги като вноска, получена след предаване на мокри кашони“, уточнява неизвестният теоретик на конспирацията. „Крият ги като изядена проститутка. Това е спесифично интервю!“ Малко по-късно човекът вече се чувства толкова комфортно пред камерата, че даже дава режисьорски бележки към оператора – праща го по-назад, за да снима по-обективно. Интервюто завършва епично със сентенцията: „Аз съм една начална пчеличка, едно начално начало“.

На въпроса на репортера „Давате ли мед?“ получаваме великия финал: „Нима не дадох“.

Има твърдения, че това интервю е нагласено. Отказваме да ги приемем. След Дядо Коледа, щастието и любовта – не ни отнемайте и това!

ГОСПОДА ПИЙНЯЦИТЕ

Обещаващото начало на една бляскава кариера в телевизията за пловдивските улични легенди Пийняците. Дебютът им е в ролята на очевидци, които толкова добре описват катастрофата, че я виждаме по-ярко и ефектно от сцена в „Бързи и яростни“: „Ми там го превежда тая кола фюууууууу“. Тук неговият ортак се намесва – разяснение с елементи на съспенс: „Ние пеша идваме той момчето с колелото. Ние отгоре го виждаме, то караше към 60-70“. После изскача автобус, който го удря „един път с колелото и той два пъти ей така (визуализирано с ръце)“. Тук обаче от просто наблюдатели Пийняците се превръщат в съдии и екзекутори, обявявайки категорична присъда „Да бъде смърт! Смърт мръсна да бъде!“. По-корави от Съдията Дред, по-безкомпромисни дори от Силвестър Сталоун!

ДВЕТЕ ДАМИ ОТ СДС

За финал сме оставили бележита улична анкета от зората в кариерата на тайфуна с нежно име Мария Силвестър. На въпроса „Доволна ли сте от работата на новия главен прокурор?“ тя получава отговор „Студено!“. Това ни най-малко не я разколебава! Решена да стигне дъното на тази мистерия, да разплете всички нишки в конспирацията, да извади на бял свят неудобната истина, Мария Силвестър се хвърля в неравна битка не с една, а цели две силно психично обременени жени, докарани до просия и продаване на картички. По техни думи и двете от СДС.

За други нелепи „инфлуенсъри“ можеш да видиш тук.

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *