5 уикенд занимания за едно по-щуро лято

Места и неща, където си заслужава да се насладиш на природата и спорта

0 коментара Сподели:

Да опознаваш, да пътуваш, да виждаш, да се учиш, да си приключенец и изследовател – това прави живота по-цветен и красив. За да получиш максимална наслада от всички тези преживявания, ти трябва нещо свежо и утоляващо жаждата. Ние те съветваме да пробваш Birell, бира без алкохол. Приготвена по стандартния за бирата метод на ферментация, за да запази естествения бирен вкус, с тази разлика, че Birell не съдържа алкохол, направена е само и единствено от съставки с естествен произход и няма да ти обърка плановете, а напротив – ще те освежи. Четеш тези редове благодарение на Birell и на тяхното мото, че понякога всички имаме нужда от ново и свежо начало.

Личният избор е най-правилният ход. Зад него се крие свободата, а стане ли дума за тази величина, едва ли има място, на което да я усетиш по-близо до себе си, отколкото в дебрите на природата. Там се крие онази магия, която те кара да се чувстваш жив и напук на всичко да се „видиш“ спокоен, намерен и достатъчно далеч от хаоса на тежкия град. За щастие живеем в държава, която все още може да се похвали с приказна земя и страхотни планини, които са толкова красиви и толкова близо, че е грехота да ги подминеш. Особено в разгара на лятото, когато са най-гостоприемни. Точно тук идва моментът с личния избор и с решението какво ще предпочетеш да уплътни свободното ти време. Естествено, ти си знаеш накъде да поемеш – дали да избереш чистият въздух или не толкова чистия град, в който и без това живееш. Ние само ще ти дадем точно 5 идеи как да се насладиш напълно на релакса в природата, да замениш баровете с готини активности, които вярваме, че ще ти донесат в пъти повече удоволствие и емоции и поне на нас ни преосмислиха уикенд спотовете генерално.

Уейкборд в село Братушково

Изключително близка до София дестинация, която ще промени напълно деня ти в положителна посока. Селото се намира на 45 минути от центъра на столицата и е разположено в планинския район по поречието на река Нойчинци, в подножието на южно намиращите се височини Градище и Мала Вишая.

Един от най-живописните водоеми в околността на Сливница, язовир Братушково също краси местността

със своите 150 декара водна площ. Точно там можеш да опиташ и да се научиш да караш уейкборд – условията за това са прекрасни. Основната цел на клуба е да развива и популяризира спорта в страната, така че всеки желаещ да се пробва е добре дошъл и не, не е нужно да имаш натрупан опит за целта.

Рафтинг по река Струма

Няма да обсъждаме красотата на Кресненското дефиле, предполагаме всички я знаят. Ще сложим фокуса върху това, което вдига летвата на местността още по-високо и ни предлага незабравими изживявания през целия топъл сезон. Рафтинг по река Струма! Може би някои ще кажат, че не са подготвени за такива приключения, но стига да сменят нагласата си в положителна посока, всичко останало е напълно уредено и

подходящо както за съвсем начинаещи, така и за напреднали.

Можеш да разчиташ на абсолютен професионализъм от страна на водачите и инструкторите, както и на екипировката, която ще ти предоставят, за да се насладиш максимално на това удоволствие, а то от своя страна със сигурност ще те зареди до червено.

Бънджи скок в Клисура

Разстоянието между София и малкото живописно градче Клисура е грубо 100 км и се равнява на около час и нещо път с кола. Толкова трябва да изминеш, за да стигнеш до серията мостове, разположени между Стара планина и Средна гора. Няма как да подминеш точната дестинация за бънджи скокове по простата причина, че през активния сезон там е пълно с много хора, които се наслаждават на полетите. Височината, от която се скача, е 70 метра, това позволява да се извършват различни скокове в зависимост от търсените усещания, като самият полет продължава няколко секунди, но адреналинът трае доста по-дълго.  

Полет с парапланер в Сопот

Няма как да подминем и това удоволствие, без да го дадем като пример за силно и едновременно с това изключително приятно и запомнящо се изживяване.

Всъщност парапланеризмът е най-достъпният начин да усетиш тръпката на летенето и свободата, която чувстват птиците.

За щастие можем да изживеем тази емоция не особено далече от София, а именно в град Сопот. Там с помощта на опитните инструктори и задължителното твое доверие към професионализма им ще изпиташ несравнимото вълнение не само от самия тандемен полет, но и от уникалната гледка. Носи си само удобните обувки и желанието, личният ти пилот ще се погрижи за всичко останало – най-вече да изпиташ свобода.

Маунтийн байк в Беглика

Потънала в прегръдката на Родопите, местността при язовир Беглик е една от най-красивите в България. Спокойствието и очарованието на това място са омагьосващи и неслучайно всеки, който е прекарал поне едно денонощие в този природен кът, рано или късно се връща отново.

Освен идеално място за релакс и разходки обаче за любителите на колоезденето точно там има и условия за планинско каране. 

Маршрутът е предимно по черен път, кръгов и е подходящ за начинаещи, така че пробвай. Дори и да се почувстваш уморен за пълната обиколка на големия язовир, винаги можеш да спреш, тук не става въпрос за състезание, а за кеф.

Която и от изброените активности да припознаеш като своя, ще спечелиш. На първо място емоция, адреналин, изживяване, фън, които ще помниш дълго, най-вероятно и ще повториш. Да не пропускаме и факта, че освен лудото забавление ще поспортуваш на чист въздух, което е доста по-смислено от предложенията на нощна София. Финалът също ще е силен – някоя и друга разхладителна напитка сред зеленината, под звездите… Като стана дума за напитка, тук е моментът да ти предложим и правилната схема, в случай че искаш да комбинираш активностите с питие. Заложи на мъдрия вариант, който е създаден точно за такива случаи – Birell, бира без алкохол. Вкусовите ѝ качества напълно се припокриват с обикновеното пиво с тази разлика, че Birell не съдържа алкохол, направена е само и единствено от съставки с естествен произход и с други думи няма да ти обърка плановете, а напротив – ще те освежи. Сам виждаш, за всичко има варианти и нищо истинско не е нито толкова далече, нито е толкова сложно. Въпросът е какво ще избереш ти, а нас ако питаш – по-малко мечтай, повече живей.

А ако не ти се отдалечава от София, можеш да се насладиш на водни удоволствия тук.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *