Музика по време на карантина – артистите, които не спират да творят

Кои са най-неуморните музикални артисти, без почивка даже в условия на социална дистанция

0 коментара Сподели:

За някои творци карантината е краят на света, за други – нова доза вдъхновение. Кампанията с призиви да си останем вкъщи и да спазваме социална дистанция ни държи на сигурно в домовете ни, но това също така означава, че музикалният бизнес – такъв, какъвто го познавахме – вече не съществува. Вместо да плачат по провалените си турнета и затворените клубове, някои изпълнители запретнаха ръкави и започнаха да работят за феновете повече от всякога.

Ето кои са най-активните на музиканти и организации напоследък:

The Rolling Stones

Ако светът не беше поставен под карантината, най-голямата рок група в историята все така щяха да са на турне. Вместо да се пенсионират и да си гледат спокойствието, неуморните The Rolling Stones почнаха да правят лайв шоута, всеки от хола си, в духа на социалната дистанция и даже издадоха корона сингъл, тематично кръстен Living In A Ghost Town. Не само, че това е първият им нов релийз от 8 години насам – това е най-доброто, което са правили от поне 25. Явно страхът от апокалипсиса си казва думата!

Diplo

Diplo избухна с импровизирано хаус парти в традицията на легендарната му серия Hollertronix, по време на което свиреше насред пародийна коледна украса директно от хола си, докато приятелите му подтичваха да помагат с техниката. Цялото нещо се излъчваше на живо по Instagram, Twitch и YouTube, като накрая обръщението му към феновете беше „Ако ви е харесало – почвам да го правя всяка вечер!“. Diplo спази обещанието си и сега има лайв стрийминг всеки ден под мотото Corona World Tour. И партитата стават все по-добри!

Defected Records

Един от най-големите лейбъли за електронна музика в света отново е културен хъб за поредната парти революция – стрийминг на диджей сетове и танцови шоута. Всичко, което да ни носи забавление, докато дремем под компютрите. За да не изпуснете някои от появите на диджеи суперзвезди, следете ивентите в официалната фейсбук страница на Defected. Също така може да си спретнете съвместно гледане с любимите си трещенета или дори виртуално купонче!

The Shows Must Go On

Ходи ви се на бродуейски мюзикъл? Преди време това щеше да е свързано с екскурзия до Ню Йорк, сега обаче можете да гледате най-хитовите заглавия, без да напускате дома си, напълно безплатно. Просто трябва да следите лайф стриймингите на YouTube канала The Shows Must Go On.

Club Quarantäne

След суперуспешния първи виртуален рейв маратон през миналия месец Club Quarantäne се завръща с нови38 часа! Организатори на Club Quarantäne са ключови лейбъли, букинг агенции, музикални компании и YouTube като част от кампанията #SaveOurScene, поведена от Resident Advisor. Лайнъпът включва артисти като Ben UFO, Jayda G, Beautiful Swimmers, FJAAK, Tijana T и тонове други. 38 часа си е сериозно изпитание, даже без да напускаш дома, така че най-добре да се заредиш с енергийни напитки и много бисквитки.

Moovin-In

Moovin Festival винаги е определял сам себе си като „една от най-добре пазените тайни на Манчестър“. Тази година обаче, вместо да пълни зали, фестивалът е заменен с 12-часов онлайн стрийм, който обещава гонг бани, арфа, бийтбокс, хармоника, графити на живо и, естествено, много изтрещяла музика от хора като Big Daddy Kane, Krafty Kutz, Beardyman, DJ Yoda и много други. Плаща се по желание, стриймингът е през сайта на United We Stream, а всеки се забавлява както намери за добре.

Awesome Soundwave

Лейбълът на Карл Кокс Awesome Soundwave също подготвя онлайн фестивал, с фокус върху техно сетове на живо и гости като Hannes Bieger, Mat Playford и Marc Romboy. Специално участие ще има и самият диджей суперзвезда – Carl Cox, заедно с кофаундъра на лейбъла Christopher Coe. Подробности можете да научите през фейсбука им.

Radiohead

Всяка седмица Radiohead поддържат бойния дух на феновете си, като постнат лайв видеа през официалния си канал в YouTube. Явно когато депресията ти е начин на живот, малко седене вкъщи не може да те пречупи.

Metallica

Рок боговете Metallica също стартират кампания за феновете си, тематично кръстена #MetallicaMondays, в която всеки понеделник стриймват цял тричасов концерт от безкрайната си лайв дискография. Точно в 8, точно на официалния им канал!

Boiler Room

Едни от бащите на парти стрийминга, Boiler Room, бяха най-готови за клубната изолация и започнаха да бълват продукция – освен регулярни лайв шоута те повтарят и класики от предишни години, така че по профилите им непрекъснато се случва нещо. Специално препоръчваме стриймовете на Dixon, които идват със смазваща визуална част.

За още музика по време на карантина виж тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *