5 филма за пораснали деца в Дом на киното тази седмица

Предлагаме ти няколко ленти за пораснали деца и юноши, които търсят своя път.

0 коментара Сподели:

Ако ти е омръзнало от сложни и драматични житейски истории, то тази седмица в Дом на киното може да се насладиш на няколко ленти за вече пораснали деца и юноши, които търсят своя път. Филмите ни връщат в детството или в света на младостта, който си остава приказен или пълен с надежди по всички параграфи. Гледай и си спомни времето между 10 и 20, когато морето беше до колене, а животът – една идея по-прекрасен.

Живот почти прекрасен

Започваме с история за трима пораснали юноши. Последният филм на режисьора Светослав Драганов е една (не)обикновена история за трима братя, идващи от сложна социална среда. Общото помежду им е тяхната майка и презимето, което им е дала – Лилиеви. С трима различни бащи, отдавна излезли от живота им, момчетата се борят за своето мястото под слънцето,макар и майка им вече да я няма. Еднакви и различни, тримата, заедно с тяхната баба, разказват за и показват живота си – такъв, какъвто е. На прожекцията те очаква и среща с екипа.

Кога: 03.08, петък 20:35 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух

Продължаваме с филм за най-малките и за най-големите едновременно, защото вечната история за Мечо Пух и Кристофър Робин си остава в сърцата ни завинаги. В продължението – „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ момчето, което познаваме от безкрайните му приключения в Голямата гора, заедно с неговите любвеобилни и отдадени спътници – плюшените животни, e пораснало и изгубило посоката в живота си, но естествено те ще му помогнат да я открие отново.

Кога: 04.08, събота 20:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Радиограмофон

„Радиограмофон“ е създаден по истинска история и разказва за Али, който с опасност за живота си предприема тридневно пътешествие през охраняваните от армията планини, за да стигне до най-близкия град. Али иска да купи радио за своя обсебен от рокендрола син. Развиваща се на фона на комунистическия режим в България, тази история не е просто за този баща и колко далеч е готов да стигне за сина си. Това е разказ за един човек, който отчаяно иска да си върне усещането за свобода, а също и да последва порива на сина си, защото само децата умеят да мечтаят истински дори във времена, когато политическата система не позволява това.

Кога: 05.08, неделя 13:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Чудо

Изключително вдъхновяваща история, която ни разказва за силния и непоколебим дух на 11-годишния Оги Пулман, роден с деформирано лице. След 27 операции родителите му (Джулия Робъртс и Оуен Уилсън) го изпращат в обикновено училище, но как ще го приемат другите хлапета?

Кога: 08.08, сряда 18:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Червено, твърде червено

След 25 години във Франция Божина Панайотова се връща в България с камера в ръката и едно главозамайващо съмнение: ами ако семейството ѝ е сътрудничило на Държавна сигурност? Ако родителите ѝ са част от тези „червени боклуци“, срещу които народът протестира? Божина рови дълбоко в спомените си и своето детство и започва да разследва, готова на всичко. Приключението ѝ се превръща в трагикомична одисея, която смесва шпионски екшън със семеен филм, а ние всички „пораснали деца“ на времето, в което бозата беше от 6 ст. и мръсни политически вицове не беше добре да се разказват може да се припознаем в историята ѝ.

Кога: 09.08, четвъртък 21:15 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Ако пък ти се гледа нещо "вкусно" – виж нашата селекция от 3 кулинарни филма за истински любители.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *