Имаш 14 дни да трансформираш живота си

Как ти звучи да се научиш да излизаш по-силен от всяка ситуация?

0 коментара Сподели:

Наближава средата на април и заради последните световни събития трудно ще изпълним всичко, което сме планирали. Живеем между четири стени, бюрото и дивана, поредната новинарска емисия и въпроси като „Какво ще ядем за вечеря?“. Темпото на ежедневието ни се забави осезаемо и без да искаме, се оказахме изолирани от външния свят, с повече свободно време и леко увеличаваща се несигурност за следващите седмици, може би месеци.

Цялата информация, с която ни бомбардират ежедневно, може да ни накара да се чувстваме сякаш губим почва под краката си.

Важно е да знаем, че това чувство е породено от карантината, наложена от страшния вирус, вилнеещ навън. Опитвам се да съм отговорна и да слушам ген. Мутафчийски, но затворена между четири стени се чувствам сякаш визията за бъдещето ми липсва. И това е напълно нормално, напълно човешко.

НЕ Е НУЖНО ОБАЧЕ ДА СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ ДЕЙСТВИЯТА, КОИТО МОГАТ ДА НИ ПРИБЛИЖАТ КЪМ БЛЕНУВАНИТЕ ВИСОТИ

Цялостната ситуация ни предоставя уникалната възможност веднъж в живота си да забавим темпото, да се замислим за това, което наистина е важно за нас и какви промени искаме да видим в себе си и в обществото като цяло. Това изисква нови подходи за лична и професионална трансформация. Тези емоционални, физически, социални и икономически промени са нашият шанс да си върнем част от истинската сила и контрол върху много аспекти от нашия живот и да излезем по-силни от ситуацията.

На помощ в такива моменти идват йогата, медитацията и ей такива хубави неща като програмата на Fabrica 360 и Трансформика. Да използваш новопоявилото се свободно време за себе си и подобряване на психическото си здраве и емоционалната си интелигентност, е може би най-доброто решение, което можеш да вземеш. Яна Аврамова и Елеонора Карнаса са дизайнери, които създават 14-дневна трансформационна програма в помощ на всеки един от нас.

Тя включва основни теми и иновативни подходи за справяне с несигурността и мобилизиране на креативния потенциал.

Част от темите ни карат да се обърнем навътре и да черпим сили от собствените си ценности, да се научим да приемаме несигурността и да сме в покой в свят, който не спира да се движи. Останалите теми са за това да се ориентираме по-добре в света чрез системно и критично мислене, да правим промяна чрез емпатия, креативност и разказване на истории.

Новият брой на Go Guide е тук!

Двете основателки имат за цел да те екипират с креативни методи за адаптация към нови неща и да те накарат да се чувстваш по-уверен във възможностите си. Звучи доста примамливо чрез прости стъпки и инструменти, които можеш да използваш всеки ден, да се научиш да постигаш най-доброто във всяка една ситуация, хм? Към програмата можеш да се включиш всеки вторник през април на този линк. Всички 14 теми са описани на сайта им, виж как да се включиш и да развиеш цялостния си потенциал.

Светът, какъвто сме свикнали да го познаваме, ще отвори отново вратите си за нас. Дотогава  не питай Hey, Siri, what am I doing with my life?, а вземи нещата в свои ръце.

Ако си търсиш работа, добри новини – вече може и от дивана! 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *