Как да нахраним ума и душата от дивана

Кризисни онлайн мерки за добро емоционално състояние

0 коментара Сподели:

Може някои да приемат последните седмици като загуба на време, в което са могли да направят десетки неща, а не са, но за нас това са времена, в които пълним с различни по хомогенност знания и емоции душата и ума си.

Решихме да споделим с теб къде прекарваме дните си, докато сме се излегнали протяжно на дивана в хола.

Spotify

Spotify дойде и преобърна целия ни свят. Сериозно… едва ли има място в онлайн пространството, в което да прекарваме повече време, а сега по време на пандемия направо си е животоспасяващо. Тонове безплатна музика от всички краища на света, супер интелигентни препоръки спрямо собствените ни интереси, плейлисти за всяко настроение, подкасти за всеки вкус, това е музикалният рай, инсталиран на собствения ти телефон и компютър. Знаем, че знаеш, че е така…

www.spotify.com

HBO GO

Една от любимите ни услуги за стрийминг на видео, която осигурява достъп до стотици филми и сериали и обширна селекция с локализирано детско съдържание (иф ю ноу уот ай мийн). Фенове сме на много от продукциите им и на това, че цялото съдържание има субтитри на български, така че дори и баба да е хепи.

www.hbogo.bg

Orange

Истината е, че без книги едва ли щяхме да сме толкова оптимистично настроени към ситуацията, така че за моментите, в които сме насаме със себе си, си поръчваме от Orange няколко нови заглавия, настолни игри, дори и хипнотични плочи.

www.orangecenter.bg.

Ozone

Без никаква паника можеш да преминеш през целия този смутен период, особено ако си ангажиран с всички неща, които се предлагат тук. Видеоигри, гейминг аксесоари, настолни игри, филми, музика, пъзели, даже няма да ти остане време да мислиш за лошото.

www.ozone.bg

Storytel

Едно от най-медитативните преживявания, които имаме напоследък, е слушането на аудио книги. Честно казано, една карантина време няма да ни стигне, за да успеем да чуем всичко, което сме си набелязали. Но не е и нужно да се ограничаваме само с този период, защото срещу 9,99 лева месечно имаме неограничен достъп до платформата Storytel и всичките ѝ около 1000 български и 50 000 английски заглавия. В момента дори можеш да пробваш безплатно услугите им и да решиш дали да се възползваш от тях в 14-дневен срок. Където и да сме и в каквото и състояние да се намираме – светът на литературата е необятен и е готов да ни погълне.

www.storytel.com

Netflix

Редуваме хоумофиса с кино маратони. Истината е, че съдържанието на Netflix направо може да те погълне и да забравиш да излезеш от изолацията, дори когато тя е свършила. Отдавна искахме да му се отдадем така, както го правим в момента, така че положението е „внимавай какво си пожелаваш“.

www.netflix.com

Training Academy

Понеже чашата за нас е наполовина пълна, все си намираме за какво да се хванем и то да има смисъл. И в случая не става дума за някакъв безпочвен оптимизъм, а за съвсем реални неща, с които уплътняваме корона-деня си. Като например платформата на Training Academy, пълна със знание. Кариерният акселератор предлага над 35 сертификационни курса и над 200 онлайн обучения в различни сегменти под формата на видео лекции, които подоб­ряват продуктивността, обогатяват уменията или просто дават начален тласък за нещо ново. Кога, ако не сега му е времето?

www.trainingacademy.bg

Soft Uni


Те са тези, с които спокойно можеш да си стоиш у вас на дивана и да инвестираш в бъдещето си. Както обичат да казват за себе си – те създават лидерите в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна, при това в голяма част от пътя им, през страшно интуитивната онлайн платформа.

www.softuni.bg

SkillShare

Skillshare се различава от останалите платформи за обучение онлайн с това, че плащаш месечна такса еднократно, за да ползваш цялата база от разнообразни курсове. Изборът е огромен,  а сега има двумесечен тестов период, в който можеш безплатно да пробваш дали ученето ти спори.

www.skillshare.com

MasterClass

Платформата ни позволява да се обучаваме директно от майсторите на техния занаят. Например на кое друго място можеш да получиш цял час тенис урок със Серина Уилямс или да зададеш въпрос на Гордън Рамзи? Да се научиш на дизайн от Марк Джейкъбс или на актьорски похвати от Стив Мартин?

www.masterclass.com

Pocket Casts

Ако пък си фен на подкастите, то това добре изглеждащо приложение е твоята игра. То позволява да изтеглиш или слушаш онлайн различни епизоди, без значение дали са аудио или видео, така че можеш да следиш почти всичко с него. Едно от най-добрите приложения за Android, в интерес на истината.

www.pocketcasts.com/

TEDx

Наричат платформата „Spa за мозъка“. Днес няма друго по-богато на съдържание място в интернет, което да обединява идеите на най-вдъхновени творци и да ги предоставя безплатно като кратки видеа (до 18 минути) на аудитория от милиони. Всички, ама всички без изключение страни в света вече са имали свое издание на TEDx, така че ти си облагодетелстван със свободното време, което имаш, защото можеш да се отдадеш на слушане на лекции, с които да вдигаш тонуса на мечтите и мислите си.

www.ted.com

Headspace

Така или иначе телефонът е неизменна част от нас тези дни, връзка към света и към по-доброто ни Аз. Затова сред приложенията, които са част от ежедневието ни, е Headspace. Това е апликация за медитация, която е изключително прецизирана спрямо целите, които имаш. Съдържа различни „пакове“, като всеки един от тях има определен брой сесии. Можеш да избираш сред пак „продуктивност“, „творчество“, „ранни зори“ и др., а най-хубавото е, че можеш да следиш прогреса си в реално време.

www.headspace.com

Sound Ninja

Sound Ninja Music Academy е музикално училище от ново поколение и ако се сдухваш от седене вкъщи и искаш да използваш времето, за да научиш нови умения, то това е твоят момент. Можеш да се запишеш на курсовете им по продуциране на музика за начинаещи, които са изцяло онлайн, без значение от време-пространството ти.

www.soundninja.org

Minimoog Model D

Официалната емулация на най-известния синтезатор на всички времена тези дни е напълно безплатна в опит да „разпространи позитивност, креативност и експресивност“. От Moog предлагат да изпитаме приповдигащата сила на звука в тези дни на душевни вълнения.

App Store / Minimoog Model D

Тук ти даваме идеи откъде да поръчаш или вземеш храна тези дни.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

 
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *