10 големи ползи от живота в изолация

Кои са позитивите на сегашната ситуация

0 коментара Сподели:

Всяко нещо освен лоша има и добра страна – даже и карантината. Всички сме сложени под домашен арест, което, от една страна, е кофти. От друга, обаче е страхотно. Не мислиш ли така? Явно не си погледнал на карантината под правилния ъгъл.

Ето 10-те големи плюсове на сегашната ситуация:

Можеш да работиш по анцуг

Някои хора и досега си работеха по анцуг, но тук говорим за професии, където има риск тежък офис ден да приключи в „Пирогов“. За редовите корпоративни пичове анцугът даже вече е препоръчително облекло – все пак не искаш да се протриеш от излежаване по дивана, нали така? Освен това анцугът вече е модерен. Не фешън лайфстайл шушляците, дето ги носят хипстърите – класическата домашна долница. Ако не ми вярваш на мене, питай Майли Сайръс – тя се хвали, че вече пет дена не е сменяла анцуга.

Можеш да гледаш много телевизия

И под телевизия разбираме стрийминг платформи и филми. Короната със сигурност е поразила всички канали –

никак няма да се изненадам, ако случайно разцъквам сред най-големите числа на дистанционното и там видя хора с маски.

Голи, но с маски. Иначе списъкът с филмите, които смяташ да гледаш, вече не се казва watchlist, а coronalist. За съжаление и там се забелязва презапасяване – не знам колко месеца карантина очакват хората, но в замунда всички вече са суперпотребители.

Можеш да си отдъхнеш от задръстванията

Ако има едно нещо, което не липсва на никого в София, това със сигурност са задръстванията. Даже на таксиметровите шофьори, а те умират от глад в момента, смятай. Битката с транспорта се проточваше средно по час във всяка посока (плюс-минус 55 минути, в зависимост къде работиш и къде живееш). Сега ставаш, минаваш през кенефа, пускаш си кафе и вече си в офиса. Чудесно е!

Можеш да си починеш малко от близките

Без значение дали си от онези хора с властни роднини или от работохолиците, дето смятат, че фирмата е тяхното семейство, малко таймаут на всички драматургии няма да ти е никак излишен.

Ако си от онези хора, които живеят с половинката си – congratulations, you played yourself.

Поне си от малкото, които правят секс – ако ви останат сили от скандали, де.

Можеш да бягаш от нежелани социални контакти

„Кога ще се видим?“ Хм. Ако зависеше от мене – никога. Но все пак се опитваме да градим общество. Налага се да поддържаш познанства, които даже и ако са по-безплодни от кастрирана мармозетка. Сега вече голяма част от тези губещи време и енергия емоционални вампири могат да бъдат избягвани. Просто трябва да си измислиш солидно онлайн оправдание, защото (изненада, изненада!) хората, които са досадни в истинския живот, са лепки и половина в нета.

Можеш да се отпуснеш откъм килограми

В свят, където цялото ни появяване пред обществото е от кръста нагоре, през камерата на компютъра, можеш спокойно да сложиш едно-две кила с оправданието, че от среса дебелееш. Всички ще проявят разбиране – все пак сме под карантина.

Това е като при бременност – никой не може да те обвини, че малко си качил.

Можеш да пестиш пари

В условия на световна карантина даже е доста трудно да харчиш пари. Най-малкото какъв точно лукс изисква висенето вкъщи? Освен ако не си българският Хю Хефнър и не живееш като оригиналния през 2000 (с три блондинки едновременно с имена Бранди, Манди и Санди, две от които близначки). Ако това е случаят, не знам защо четеш тази статия – не ти трябват моите съвети за живота, искам да чуя твоите!

Можеш да оправиш у вас

И без това няма кой друг да го направи. И без това нямаш нищо друго за правене. Онзи ремонт, дето все не остава време за него… Познай какво? Май моментът дойде. Освен това ще е полезно да се ангажираш с някакво ръкоделие, различно от очевидното. Пък и когато един ден карантината свърши – ще разполагаш с чудесен реновиран дом, в който с най-голям кеф да си поканиш гости (и отново да го съсипете).

Можеш да имаш време за всичко

Доскоро имаше едно голямо оправдание за редица неща в живота си и то беше „Нямам време“.

Това вече не важи. В момента имаш време за всичко.

Повече време, отколкото си имал, когато и да било. Повече, отколкото някой някога е имал в историята. Какво ще направиш с всичкото това свободно време, тук вече сам трябва да решиш. Дали ще си седнеш на задника да довършиш романа, дето цял живот го готвиш, или ще пишеш отново и отново All work and no play makes Jack a dull boy– изборът е изцяло твой. Поне със сигурност знаем до какво води второто.

Можеш да промениш живота си

Всеки край е едно ново начало. Вместо да се тръшкаш за едно време, преди короната, по-добре се подготви със знания и умения за света, който ще дойде след нея. Намираш се в уникалната позиция да анализираш всичко случило се досега, да се научиш от грешките си, да ги коригираш и да продължиш напред. (за да направиш нови, ама това е съвсем друга тема). Щом четеш тази статия, значи имаш някакъв вид електронно устройство и достъп до интернет, с други думи:

всичко, което ти необходимо за начало на промяната. Замисли се какво искаш от живота и действай!

Няма гаранция, че Вселената ще ти го поднесе на тепсия, но няма как да спечелиш, без да влезеш в играта. Току-виж карантината ти е направила най-голямата услуга в историята.

Освен това можеш да се погрижиш за себе си. Виж как го прави Роси Димитрова (blondfox) в едно от видеата ни в поредицата Go Beauty.

Виж и има ли как да хакнеш коронавируса.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *