Събития за след работа: 09 – 13 март

Импровизирай повече

0 коментара Сподели:

Заради регистрираните случаи на COVID-19 в страната и издадените заповеди на Министерство на здравеопазването, следете актуалната информация за провеждане на събитията, посочени по-долу, в страниците им. 

Тази седмица ще се възползваме максимално от следработните часове. Още от вторник ще се учим как да импровизираме по-добре, а в продължението на седмицата ще се насладим на етно магията с Нина Николина и бар ПЕТЪК, Мария Силвестър, която ни очаква в Carrusel и началото на тазгодишния Международен София Филм Фест.

ИМПРО ШОУ
Вторник, 20 часа, КЕВА

Вторник вечер ще ни намериш в КЕВА, готови да импровизираме, вдъхновени от ИмПро смелчагите. За по незапознатите

в ИмПро театъра няма сценарий и предварително зададени роли.

Каквото и да се случи ще се случи само веднъж, само за нас и само заради нас.
Всяко ИмПро е застрашено от провал във всяка секунда. И тъкмо затова е толкова вълнуващо. Актьорите в ИмПро изпълняват много и различни роли. Най-важният принцип в ИмПро театъра се нарича „Да, и…“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират на сцената. (Ако партньорът ти изневиделица реши, че имаш две деца и преди операцията си бил жена-сериен убиец, имаш две секунди да станеш точно това, доблестно и безусловно.). ИмПро театъра иска преди всичко кураж и въображение – ние сме му фенове, а на тази група още повече.

NINA NIKOLINA ETHNO LIVE @БАР ПЕТЪК – 10.03.2020
Вторник, 20 часа, ПЕТЪК

За пръв път на сцената на бар Петък излиза вълшебната Нина Николина с нейния етно-джаз проект. В репертоара са включени песните (в етно джаз аранжименти) „Излел е Дельо“, „ Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино" и други любими народни класики. Освен тях в концерта са включени песните „Ти“ – хит на десетилетието, който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни, и македонската народната песен „Яна“.

Концертът е с неподражаем стил,

който включва български народни песни, които са погледнати по различен от традиционния начин, събиращ фолклор, етноджаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации. На сцената с Нина Николина ще се качат виртуозните музиканти Калин Вельов барабани и перкусии, Мартин Ташев тромпет и вокал, Ясен Велчев.

ЖЛЪЧ / ГРИГОВОР / ГЕНА – НА ЖИВО В СТРОЕЖА – 11 МАРТ 2020
Сряда, 22 часа, Строежа

Обичаме да излизаме в сряда вечер,

има някакъв неповторим чар в това, че баровете са пълни с отбрани хора, не тълпата от уикенда.

Не случайно се запътваме към уюта на Строежа, а там ни очаква приятна изненада. Лайв присъствието на Жлъч и Григовор, за които има само 130 билета, до които все още имаш възможност да се добереш.

LEADER TALKS СЪС СВЕТЛА ЛЕСОВА И ГОСТ-ВОДЕЩ МАРИЯ СИЛВЕСТЪР
Четвъртък, 19 часа, Carrusel Club

В най-женския месец на годината – март, “Leader Talks“ решиха да ни срещнат с две невероятни жени. На сцената са поканили да отговори на нашите въпроси едно олицетворение на изобилието в баланс – Светла Лесова. Освен невероятна кариера на световно ниво, Светла е и майка на три деца. Да, мили дами, възможно е. Как и с какви предизвикателства, както и всички други въпроси, които ви вълнуват, ще я пита Мария Силвестър.

SOFIA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL / МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ
От 12 до 24 Март, София

И тази година няма да пропуснем да се насладим на много и интересни филмови заглавия, които ни идват на гости специално за изданието на Международния София Филм Фест. От този четвъртък, та чак до 24 март можеш да се насладиш на победителят в категория Best Picture на тазгодишните оскари – „Паразит“, също така нашумелия шедьовър от Северна Македония – „Медена земя“ и още много интригуващи филмови ленти. Следи програмата на страницата на феста във Facebook за повече подробности.

А тук са най-добрите коментари от Замунда за най-добрите филми.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *