Корона Бирус – новата Интернет епидемия

Кой би объркал бира с вирус или повече за Интернен феномена corona beer virus

0 коментара Сподели:

Един от най-страшните аспекти на коронавирус епидемията е, че за пореден път стана очевидно колко ограничени са хората в действителност. Шокиращ скок в Google търсенията с ключови думи „corona beer virus“ недвусмислено индикира, че в главите на огромен брой хора, разпръснати като локация из цял свят,

бирата и едноименния вирус са се слели в едно.

Още по-страшно – сто пъти повторена, лъжата тип шега е оставила следа в съзнанието им, че именно консумацията на бирата води до вируса. WTF?! Сериозни ли сте?

Когато цифрите говорят обаче, дори боговете мълчат: заради всички тъпи мемета и прочие чули-недочулици, Corona вече не е номер едно по имидж в сърцето на консуматорите. Нещо повече – 38% не биха докоснали жълтата напитка за нищо на света, а 16% подозират връзка между марката и епидемията.Cervecería Modelo (производителят на Corona) може да реве с тъгата на концерн, губещ стотици милиони, но Интернета яко се смее на ситуацията. Това обяснява и 1,5 милиона поста с #CoronaBeerVirus.

Подобна аномалия се забелязва през 80-те с някога популярния продукт, бонбончета Ayds, които на произнасяне звучали доста като AIDS.

Има причина да не си ги чувал – още първата година продажбите им паднали наполовина.

Тук се налага леко разяснение. У нас Corona е малко по-престижна (разбирай „скъпа“) бира. В Щатите тя е в средния сегмент и тотално масова. С други думи, в период от историята, когато по всички новини те плашат с корона вируса, няма как някой да те пита „Искаш ли Корона?“ и това да ти прозвучи привлекателно. И само да разясним веднъж завинаги (в случай, че сега излизаш от двумесечна кома) – коронавирусите се наричат така заради формата си. COVID-19 е един от коронавирусите, просто прави доста повече демидж, особено на възрастните хора (дотук имаме 100 000 заразени и почти 4000 мъртви). С други думи изобщо не е повод за шеги и закачки. Всички трябва да си дезинфекцираме ръцете и да не си бъркаме в очите. 

Aлкохолът не го убива, нито предпазва от него – това е изкривена информация: алкохолът убива всеки вирус, но ако го извадиш от тялото си. Наскоро на водка Tito's им се наложи да пуснат официален текст по темата, за да спрат хората да ги ползват не по предназначение – тяхната напитка съдържа едва 40% чист алкохол, а дезинфектантите за ръце най-малко 60%. За ракията на баба ти не сме сигурни – там действаш на собствена отговорност. 

Иначе от серията трагикомични случки: познат на един приятел, от целия шум по медиите запомнил само едно:

че филм за коронавируса бил спечелил „Оскар“ (!?!).

Създателите на „Паразит“ трябва да се гордеят – толкова са известни вече, че творчеството им е обиколило целия свят, чак до крайните квартали на София!

А как се стига до загуба на мозъчни клетки? Може би с гледане на тези предавания.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *