5 сериала, които да не изпускаш през март

Пролетният ТВ сезон започва - ето как:

0 коментара Сподели:

Най-хубавото на началото на пролетта ще кажете е, че градусите вече са по-високи, че слагаме по-леките дрехи и къси поли, че е вече по-зелено и дори вирусите – по-малко страшни. Не! Не е това най-хубавото. Хубавото е, че телевизии и стрийминг услуги се събуждат от зимен сън и освен че има много нови сериали, други се завръщат с продължение. Вижте подбора ни от пет предложения за март… ей така като за начало.

Westworld

След събитията от финала на последния сезон, зловещите изкушения на Westworld – тематичен парк, в който хората могат да изживеят и най-злокобните си и потайни фантазии – се преместват в „истинския“ живот“ и изглежда така сякаш Мейва ще започне война с Долорес. Третият сезон на антиутопията обещава да е доста по-интересен от втория и искрено се надяваме да е така.

Ще проследим няколко катастрофи, разтърсили света, такъв какъвто познаваме:

импийчмънт на президента на САЩ, ядрен инцидент във Франция, кървави протести в Хонконг и гражданска война в Руската федерация. Персонажът на Ед Харис намира най-сетне смисъл в своята мания по Westworld – да спаси света. В ролите в третия сезон на „Западен свят” („Westworld“) са ветераните Еван Рейчъл Ууд, Джефри Райт, Танди Нютън, Люк Хемсуърт, Теса Томпсън, Ед Харис и Катя Хърбърс, както и новите попълнения Арън Пол, Венсан Касел, Лина Уейт и Маршон Линч.

Black Monday

Сериалът на HBO Black Monday разказва за онези на пръв поглед нямащи нищо общо помежду си обстоятелства, които абсолютно закономерно създават предпоставки за най-жестокия срив в историята на Уолстрийт през есента на 1987-а година. „Black Monday” е историята на група аутсайдери, които разрушават познатия аристократичен кръг на Уолстрийт и успяват да предизвикат сгромолясване на най-мащабната финансова система в света. ВНИМАНИЕ! СПОЙЛЕР! Сега сериалът се завръща с втори сезон, за да проследи събитията след този кошмарен понеделник, в който не само стотици губят хиляди и милиони, но и двама души умират. Сега Мо и Кейт са още по-гладни за власт и пари. Но Доун и Блеър са новите „кучета“ на върха. Какво ще се случи,ако техните пътища се срещнат отново? Кой ще бъде заловен и кой ще избяга от закона и ще се измъкне чист?

Ще разберем на 15-и март.

Freud

Твърдо рано е да кажем дали тази нова драма (на немски език), чиято история се съсредоточава върху бащата на психоанализата Зигмунд Фройд, ще е хитa на пролетния сезон, но определено е нещо ново и интригуващо, което си заслужава да бъде видяно. Виждаме самия него – младия Фройд, в началото на сериала, по петите на всяващ кошмари сериен убиец, ужасяващ жителите на Виена през 19-и век. В същото време, революционните идеи на Фройд срещат огромна съпротива от обществото, но спечелват доверието и интереса на медиума Фльор Саломе и военния ветеран Алфред Кис. Благодарение на тяхната „помощ”, Фройд скоро се оказва насред опасна окултна конспирация.

Locke & Key

Май се задава нов хит от страна на Netflix. Честно казано, време беше. Базиран на комикса на Джо Хил и Гейбриъл Родригез, сериалът е малко по-… ами, да го кажем „семейно” насочен, но без да губи от своята злокобност и все още се залага на моментите в историята, които ни карат да подскачаме на дивана. След неочакваната смърт на баща им, трите сестри Лок и майка им се преместват да живеят в призрачна къща, която се оказва пълна с магически ключове, свързани със загубата на таткото, но и зло обединение, искащо да ги докопа. Със своите забавни, плашещи и трогателни обрати, сериалът ни припомня добрите примери за приключенските семейни филми през 80-те и 90-те като „Дяволчетата”, като деликатно прокарва и темата за това как да се опитаме да преодолеем поне малко загубата.

The Plot Against America

И като кажем Netflix, не можем да пропуснем и HBO.„Заговорът срещу Америка” е американски мини-сериал, с автори Дейвид Саймън и Ед Бърнс ("Наркомрежа" и "Поколение на убийци"), базирана на книгата на Филип Рот със същото име от 2004-а. Премиерата е на 16 март.  Поредицата е „алтернативна американска история, разказана през очите на средностатистическо работещо еврейско семейство от Нюарк, Ню Джърси, по време на кандидатпрезидентската кампания на пилота от войната, открит ксенофоб и популист Чарлс Линдбърг.” В тази алтернативна история за президент е избран не Рузвелт, а именно Линдбърг. Естествено,

следват най-ужасяващите възможни последствия –

затворени граници, свастики, отказ на хотел да настани еврейско семейство и превърналите се в реалност кошмари за Америка на Адолф Хитлер.

А тук са най-добрите коментари от Замунда за най-добрите филми 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *