Събития за след работа: 02 – 06 март

Колко струва един LIKE

0 коментара Сподели:

Тази седмица събитията, без да се наговарят, са се ангажирали със сферата на модерните комуникации и състоянията, до които могат да ни отведат. Чрез средствата на изкуството ще се гмурнем малко по-надълбоко от обикновените неща в ежедневието и емоциите, които ни носят, а освен това ще разберем и още много нови неща за себе си и вкуса си.

DELINQUENT HABITS LIVE IN SOFIA
Понеделник, 20.30 часа, Mixtape 5

Delinquent Habits се завръщат в България, този понеделник – 2 март, в клуб „Микстейп 5“. Ако си присъствал на концертите им, знаеш, че правят страхотно шоу и якото прекарване е задължително. Втори март се пада понеделник, но както всички много добре знаем, 3 март е национален празник и неработен ден. Така че можем тежко да избухваме, без да се притесняваме за утрешния ден. Сръбската рап-кор формация Iskaz пък се присъединяват към концерта на Delinquent Habits за датата им в София.

LIKE ME – САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА ХАРИТА АСУМАНИ
Сряда, 18.30 часа, галерия „Аросита“

Виртуалният живот екзалтира „харесването“ до степен на крайност. Изследванията, статистиките и критиката за въздействието на „Like общуването“ отначало стряскат. Становищата все завършват с екзистенциални кризи, приложения за засичане на времето, прекарано в социалните мрежи и абстиненции. Необходимостта от това да бъдем разбирани и приемани е едно от клишетата на века. Превръща се в клише, защото засяга толкова много хора, че чак е отегчително да се коментира. Не е сензация, спира да е интересно. Щом не е интересно, не е важно… Това отрицание е класически защитен механизъм, с временно действие – ако част от това ти се стори интересно, то и ти си като нас – чакащи с нетърпение емпатичната изложба на Харита Асумани.

ВИНО И ПАРФЮМИ
Сряда, 18.30 часа, Generator

Знаеш ли, че вината, които харесваш, могат да подскажат какви парфюми харесваш? Да, това не е точна наука, но е забавно и е своеобразен сетивен експеримент. И виното, и парфюмите могат да преобразят вечерта ти, да завихрят емоции, да повлияят на настроението, самочувствието и стремежите ти. Връзката между питиета, аромати и емоции е многопластова, а темата „вино и парфюми“ е щедра и безкрайно интересна. Вдъхновени от взаимодействието между двете, Generator, Roseoverdosed и Avinissima Wine & Food Consulting обединяват сили и ни представят практически клас по темата с двама водещи – Силвия Йонкова, създател на Roseoverdose, и Ирина Софранова – винен журналист, консултант по винен маркетинг, дегустатор и международен съдия, заклет винен пътешественик.

А-LONELINESS / KRISTINA CHIMBARAITE
От 05 до 12 март, 19 часа, КО-ОП

A-LONEliness е проект, насочен към повишаване на осведомеността и започването на разговор за самотата – чрез нов прочит, който асоциира проблема с по-модерните му аспекти. В интерес на истината все повече млади хора са изправени пред този проблем в днешни дни. С увеличаването на скоростта на нашето ежедневие и напрежението да имаме „перфектен живот“, провокирано от социалните мрежи, забравяме да се свързваме със себе си и с хората около нас. Зад всеки портрет стои лична история, която разбива табуто и говори открито за преживяването и преодоляването на състоянието на самотата. Хора от различни държави споделиха своите уникални истории чрез разговори лице в лице, които са събрани в уебсайт, посветен на проекта, който предстои да стартира в деня на откриването на изложбата.

PARAPLANNER LIVE | 06.03 – KEBA
Петък, 21.30 часа, КЕВА

Бар КЕВА – официално отличеният вече бар на годината в Go Food&Drinks Award 2019, ни е любимо място за закриване на седмиците и не само. Добре познати партита и разнообразна програма от всякакви ивенти и забави го върнаха обратно в сърцата ни, а сега ще ни очарова и с лайв участие на Paraplanner. Запазваме си началото на петък вечер за една музикална глезотийка, която със сигурност ще сме заслужили.

Виж още: 5 СУТРЕШНИ РИТУАЛА ЗА ВЕЛИКО НАЧАЛО НА ДЕНЯ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *