5 нетипично романтични места в София

С Fashion Days вървим по следите на любовта из столицата - виж на какво се натъкнахме

0 коментара Сподели:

Вървейки по следите на любовта, този месец Go Guide прави маршрут на най-романтичните места в града, водени от историите на 5 градски Ромеовци и Жулиети. Те, освен че ни дават координатите на своя най-сантиментален момент, те предизвикат да споделиш кое е твоето любимо местенце за романтика в нашия Instagram профил.

Там не само ще продължим да обогатяваме списъка със спотове, но с властелините на модата Fashion Days ще зарадваме някого с награда!

Участвай в играта до 16-и февруари – сподели под поста в Инстаграм кое е твоето любимо романтично място и можеш да спечелиш фомантична фотосесия за теб и твоя любим и ваучер за пазаруване за 300 лв. от Fashion Days.

САМ ДОЙДОХ
Мила Роберт
(певица)

Тя знае, че истинската любов няма нужда от статисти и че точно като любимата ѝ кръчма „Сам дойдох“ обича да е в периферията на суетата. Мила избира четвъртък вечер, когато джазът се лее с ракията, а камината бумти с пламъците в очите ѝ. Тук, в центъра на града и на края на Вселената, между висящите домашни суджуци и лъка на цигулката, пронизващ като Купидонова стрела.

Виж повече: 10 неща, които ни липсват от София на близкото минало

КОПИТОТО
Валери Гюров
(архитект)

Само един архитект е наясно с перфектната арматура на любовта. С това, че една обикновена крушка, покрита с червена блуза, понякога създава по-истинско преживяване от един дизайнерски лампион. Валери си пада по денивелацията в любовта и ни качва на седмото небе или изоставената лифт станция до Копитото. С повече късмет в делничен ден даже ще останете сами…

SWIMMING POOL
Александър Шпатов
(писател)

Едва ли има по-силно драматургично средство на любовната сцена от… басейна. Питай Франсоа Озон и ще ти каже как той е проектор на най-дълбоките чувства на своите обитатели. Особено когато го пълниш със собствените си емоции… Като един типичен писател Александър отваря сърцето си нависоко. На покрива на Swimming pool, където се къпе залезът.

Виж повече: Чуждо гадже на родна земя

КУЧЕШКАТА ГРАДИНКА
Адриана Михайлова
(PR)

А понякога любовта е толкова силна, че може да преодолее всичко. Дори да се издигне в зелен хълм върху руините. Адриана ни разказва легендата за този в Кучешката градинка и как някога под нея се намирали изкопи за военни цели. „Целият парк е представлявал площадка за тренировки на военните. Представете си картинката, а после отворете очи и вижте влюбените…“

ДОКОТОРСКА ГРАДИНА
Trombobby
(музикант)

Ако се абстрахираш от факта, че се намира на територията на бивши турски гробища, градинката е идеалното място за среща с любовта. Още повече за Боби, чиято рода е израснала около короната от брястове. Когато не е творил в Музикалното училище, Боби е въздишал по момичетата от пейките или камъните. „Там се случиха първите ми приятелства, първото напиване, първата цигара и… първата ми любов.“

Ето и малко любов от великия Париж…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *