Събития за след работа: 10 – 14 февруари

Празнуваме грешките и продължаваме напред

0 коментара Сподели:

Тази седмица сме посветили на насладата от живота – както я виждаме във всичките й пъстри аспекти. В понеделник отскачаме до Франция за joie de vivre и способността да се наслаждаваме на малките детайли, във вторник ще се поучим от грешките на три бизнес дами, които не са се страхували да поемат риск и са успели,

какво имат да ни разкажат и какво още ни остава до края на седмицата, чети тук.

 

Време е за пътешествие и изборът на The Embassy не е случаен – говорим именно за Франция. Сещаш ли се за онова невероятно умение за наслада от живота и неговите най-малки детайли, което е присъщо само на французите? Наричат го joie de vivre и е способността да откриваме удоволствието в добрата компания, непринудения разговор или в идеалната комбинация от стриди и шампанско. Този вторник ще се пренесем във Франция с първото от серията тематични Aperitivo пътешествия. Специалният гост-домакин е Светла Карабаджакова, собственик на Winеbox и пътешественик по дух. 

Виж повече: Ще станеш гадже на годината с тези подаръци за св. "Валентин"

 

Ако все още не си разбрал, Fuckup Nights е глобална поредица от събития, която празнува поемането на риск и приветства грешките, които допускаме по пътя към растежа. Всеки месец в над 300 града по целия свят няколко души се изправят пред публика, за да споделят смело своите професионални „провали“, цената, която са платили за тях, и уроците, които са научили. Въздействащи истории за бизнеси, които се сриват или изгарят, сделки за партньорства, които се провалят, продукти, които никога не виждат бял свят, и още много – в това издание ще чуеш и видиш Гена Събева с опит from zero to hero и жената зад култовото и любимо заведение „Дедо Мацо“ – Ирена Иванова, и актрисата Силвия Петкова.

 

Представяме ти „+7 HOURS” – проект на концептуалната дизайнерска платформа „ИВАН АСЕН 22“. В него чрез визуалния език на съвременния моден дизайн се преплитат японската и българската култура. Основното изразно средство е дрехата, разглеждана не като носимо и функционално облекло, а като художествен обект: дреха скулптура, носеща свое собствено послание в тематичния комплекс на проекта. Творческият импулс зад „+7 HOURS“ е актрисата Ирмена Чичикова, а вдъхновения за дизайнерите са традиционната японска и българска култура, личната история на собствениците на автентични японски кимона, съчетани с явления от съвременния урбанистичен живот и лайфстайл на двете страни. В самата изложба фотографът Бенджамин Хънг ще ни преведе през магията на нощно Токио, а модните фотографии на Златимир Араклиев, отново с главно действащо лице Ирмена, ще ни покажат необичайната перспектива, която подсилва монументалността на обекта дреха.

 

На 13 февруари от 19:00 часа те очакваме на вдъхновяваща изложба живопис, посветена на ценния природен ресурс. Ще се срещнеш с прочита на петима млади автори от Националната художествена академия, които представят водата по пет различни и уникални начина – със специален музикален съпровод от Иван Шопов. Изложбата е част от „Мисия ВОДА“ – първата за 2020 година тема на MOVE.BG, посветена на устойчивото развитие, в търсене на модерните идеи за възстановяване на нарушения баланс между човека и природата и подкрепата на хората от новото време, които чрез инструментите на XXI век развиват иновативни решения.

Виж повече: Топ 3 паста места в София

 

За театър винаги намираме време, а когато някое гостуващо представление привлече вниманието ни – няма как да не го споделим с теб. „Хляб в джоба“ идва от Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен, а историята от Матей Вишниек разказва за двама мъже „по средата на нищото“. На сцената ще видиш Боян Петров, Йордан Върбанов, Кирил Недков от класа на проф. д-р Атанас Атанасов, под режисурата на Веселин Петров. 

 

Винаги сме обичали парти излизанията в рамките на седмицата – гаранция, че ще видиш себеподобните. Почитателите на готиния електронен саунд, които не чакат уикенда, за да се забавляват, ще намериш в TELL ME този четвъртък. Приготви си удобни обувки и настроение, другото те очаква там.

Ето и 5 сериала, които да не пропускаме този месец

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *