5 сигурни начина да пропилееш таланта си

Успехът също като неуспеха идва със сериозни усилия, макар и подсъзнателни

0 коментара Сподели:

Всичко започва в главата ти. Бъдещето ти се ражда в мислите. Желанията – съзнателни и подсъзнателни, създават потребност, на която Вселената отговаря. Дали ще се настроиш за нещо позитивно, или ще се нагнетиш с отрицателни емоции – изборът е изцяло твой. Противно на разпространеното мнение, съдбата ни е в наши ръце.

За постигане на успех няма формула, но ето няколко стъпки, които винаги гарантират провал:

Мрънкай, вместо да действаш

Всеки може да си намери оправдание, за да не започне и да не довърши нещо. Всеки може да се оплаква от държавата, света и живота като такъв. Малко обаче са хората, които успяват да променят обстоятелствата, вместо да позволяват на обстоятелствата да ги променят. За да постигнеш нещо, трябва да спреш да дрънкаш празни приказки, да стиснеш зъби и просто да го направиш. Толкова е просто.

Виж повече: Ще станеш "Гадже на годината" с ето тези идеи за св. Валентин

Обвинявай другите за всичко

Има един човек, който носи отговорност за живота ти, и това си ти самият. Да, има някакви ситуации, които ти се изсипват на главата, но как се справяш с тях и решенията, които вземаш – всичко това е твоя отговорност. Недей да замесваш другите.

Те не са ти длъжни за нищо, следователно не носят вина за неуспехите ти.

Имай най-грешната преценка

„Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите“ му важи само ако мечтаеш в правилната посока. Всеки има свой собствен житейски път. Ние не можем да приличаме отвсякъде на героите си, колко и да ни се иска. Вдъхновявай се от идоли, но не позволявай сляпо да следваш мечти, в които нямаш шанс за успех. Намери уникалния си талант и му се отдай изцяло. Само така можеш да постигнеш успех.

Създай си нереални очаквания

Да вярваш, че успехът идва лесно и някой ти го подарява, е същото като да хвърляш въдицата само за Златната рибка. Може да я хванеш и тя да изпълнява желания, но докато не се научиш и на традиционен риболов – ще умреш от глад. Докато чакаш да стане чудото, не е лошо като план да започнеш да се подготвяш за него. И току-виж си се превърнал неусетно в магьосника, който сам създава собствените си чудеса.

Виж повече: 5 неочаквани таланта на Ицо Хазарта

Не се учи от грешките

Никога не си взимай поука от предишните провали. Не спирай да повтаряш едни и същи грешки, без да анализираш причинно-следствената връзка между действията си и последиците. Всеки път когато не постигнеш успех – обвинявай другите, държавата, света и Вселената. Никога не търси вината в себе си и не опитвай да станеш по-добър. Това е сигурна  гаранция за нови и нови провали.

А за да не се окаже, че напразно си пропилял време и талант,

участвай в кампанията на Nescafe 3 in 1 "Разбий представите, покажи таланта си", за да спечелиш 2020 лв. за усъвършенстване на своите умения.

Снимай видео с твоя талант и го сподели в YouTube плейлиста nescafe3in1#chatbeforeyoujudge до 15-и март. Подкани всичките си приятели да харесат видеото, за да станеш един от 10-те най-харесвани участници, които ще спечелят.

Кой е хроникьорът на нашето време?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *