Събития за след работа: 03 – 07 февруари

Седмица за пътешественици

0 коментара Сподели:

Чудиш се как може да обиколиш Нова Зеландия… в сряда вечер, какъв е духовният свят в изкуството на севера или пък какво се крие в забранените зони на Чернобил. Това и много, много други любопитни и интересни приключения са се скрили по тайните места на започващата седмица.

Откриваме ги заедно, а за отскок стартираме с по ракия в „Спутник“. 

 
 

Традицията се запазва и откриваме ракиените кръжоци за 2020 година с кръжок греяни ракии. Приятелите от Rakia SHOP прекараха празниците в мислене и тестване на нови рецепти, които нямат търпение да комбинират с домашните сланинка и туршийка на шеф Данчо от Ракета ракия бар. Очакваме този вторник да си сгреем ракийка и да си поговорим за нея. Издаваме ти, че този ракиен кръжок ще обърне специално внимание на дюлевата ракия

Виж повече: Гласувай за любимите си заведения и спечели страхотни награди!

 

Каним те на втората лекция посветена на ФЛАМАНДСКАТА ШКОЛА – ЧАСТ II, Между земното и божественото. Посветена е на социалните, политически и икономически промени през XV век, които водят до промяна и в изкуството на Севера. Ще разберем как дълбоката религиозност съжителства със стремежа към прецизно пресъздаване на материалния свят, природата и ежедневието в картините, както и много други интересни факти от симбиозата на култура и изкуство. 

 

Живописни гледки, вулкани, планини, гейзери, фиорди, непознати култури – всичко това, а и много други, събрано в два от най-отдалечените острови на планетата. Всеки, успял да се докосне до разнообразието и приключенията, които тази далечна държава предлага, може да се счита за късметлия. Тази сряда ще се превърне в едно приключение и заедно ще пропътуваме пътя от Окланд до Куинстаун по суша и вода! Ще посетим една от най-активните геотермични зони в света, ще видим фиорди и затихнали вулкани, ще се разходим покрай глечери, а може да забележим дори и кашалоти!

 

Една от първите изложби на  Alekurbex изобщо – как и с кого влиза нелегално в дълбините на забранения Чернобил.  Алекс е роден в София и се занимава с паркур и фрийрън вече повече от 10 години, а с urbex фотография – от 5 години. В изложбата ще видиш цялата история на онова, което са преживели там, и онова, което ги е изумило и накарало да мечтаят да се завърнат у дома. Чакаме те още на откриването, този четвъртък на познатото място – Gifted.

Виж повече: Топ 3 места за паста в София

 

Имаме нещо много любимо и чаровно в духа на София и това са готините лайвове, и то не кога и къде да е. Делнична вечер в клуба, който е и дом за приятели. Този четвъртък се отдаваме на точно такова заслужено забавление на територията на „Строежа“. Питиетата ни очакват, а на сцената ще пристигнат Жлъч, Григовор и Гена, за да разчупят обстановката на живота по техния си начин. Билетите са ограничен брой, което също е супер.

9 ГОДИНИ CLUB *MIXTAPE 5*
Петък, 21 часа, Mixtape 5

Честит рожден ден, Mixtape 5! Този петък клубът, в който не веднъж сме танцували, пяли и празнували до зори черпи, защото става на девет. И двете зали на Mixtape 5 ще ни посрещнат с отворени обятия. The Gentlemen, Mila Robert, VAN COCK, Григовор и CиК BROS в голямата зала, и Future Sounds of Sofia в малката. Входът в петък и за двете зали е свободен, а по всичко личи, че трябва да очакваме неочакваното. 

Кой е хроникьорът на нашето време?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *