Събития за след работа: 27 – 31 януари

Изпрати подобаващо януари

0 коментара Сподели:

Тази седмица се връщаме към корените, където намираме чудесно начало. Насищаме часовете след, но този път и преди работа със смисъл, социални експерименти и много забавление и изкуство.

Къде ще ни намериш в последните дни на януари и в най-разтоварващите часове на делника, чети тук.

 

„Десертът“ е третият и последен етап от дългогодишен проект, поредица от видео произведения, започнал преди повече от двайсет години – „Топлата супа и моята домашна общност“, 1998 и „Основното ястие“, 2007. Създаването на финалната и най-тържествена част протича като пърформанс, в който 31 поканени от автора художници и куратори, едни от най-разпознаваемите лица на професионалната ни общност, споделят празнична и лека по характер трапеза – елегантен десерт. Действието е филмирано със специално изградени за това декор и снимачен сет, а публиката наблюдава процеса на живо, без да участва в него.

 

Две любими наши неща ще се съчетаят тази четвъртък вечер. Импро шоу ще гостува на сцената на КЕВА с първото си импро за годината, от което нямаме търпение да станем част. Ако искаш една малко по-различна вечер, която да разчупиш с доза смях, приятна компания и много импровизации, то това е твоето събитие.

 

Запознаваме те с B. quiet – общност oт хора, свързани от желанието си за по-осъзнат и наситен с емоция живот. Темата на срещата този месец е: Your emotions – the power within. Какво са емоциите, къде ги усещаме в тялото, как да разпознаваме най-базисните емоции и как да ги използваме, вместо да ги избягваме – за това и за други неща ще си говорим по време на януарската ни среща.

 

Вече сме влезли в серия със събитията Пееща барманка. Във всяко едно издание един български изпълнител пее своите песни зад бара на Мозей, докато сипва питиета на публиката. След всеки 3 поръчки Пеещата барманка изпълнява по една своя песен. Барът ще предлага вода, чай, кафе, безалкохолни и алкохолни напитки, а в това издание на Пеещата барманка ще бъде нашата любима Мила Роберт.

 

Петъчния ден посрещаме със събитие преди работа от любимите ни издания на CreativeMornings. Гостуваща ще бъде Силвия Йонкова, създател на Roseoverdosed – творчески проект, посветен на експерименталната парфюмерия и обонятелната култура. Тя ще ни разкаже как трънливият символ на България, маслодайната роза, предизвиква рязък обрат в светоусещането и възприятието й за принадлежност. За нея скритият потенциал на корените е източник на вдъхновение и ключ към нови хоризонти. 

Гласувай за любимите си барове и ресторанти в Go Guide Food&Drink Awards 2019. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *