9 филма, които заслужаваха номинации за „Оскар“

И тази година част от наградите няма да отидат при тези, които ги заслужават

0 коментара Сподели:

Има ли награди, гарантирано има недоволни. Всеки творец има чувството, че изкуството му е неразбрано. В много случаи обаче това усещане е напълно заслужено. През този награден сезон разпределението на статуетките се очертава да е нетипично: филм за супергерои (технически погледнато) има заявка за 11 награди, Netflix (които доскоро не бяха достойни) имат рекордните 24 номинации общо, а средната възраст на талантите е… 71. Някои заявки за „Оскар“ са напълно заслужени, други филми са престъпно пренебрегнати.

Ето няколко заглавия и творци, които можеха да имат (поне) номинация:

Jennifer Lopez за Hustlers

Преди да стане поп икона, Джей Ло беше актриса, при това каква. Всеки, който се съмнява, може да си пусне U-Turn или Out of Sight за опресняване на паметта. Или пък просто да гледа Hustlers, където Дженифър Лопес убива.

Виж повече: 10 продължения на филми, които по-добре да не се бяха случвали

Beyonce за Spirit от The Lion King

Много хора в музикалните среди си представяха, че чудесното парче на Beyonce на име Spirit от новата версия „Цар Лъв“ заслужава номинация за „Оскар“. Много хора в кино средите явно не са споделяли това мнение.

Lupita Nyong'o за Us

Погледът на Лупита Нионго в хоръра Us ще ни преследва години наред. Както и несправедливостта, че тя няма номинация за „Най-добра женска роля“.

Melina Matsoukas за Queen & Slim

Queen & Slim е един от филмите, в които публиката се влюби, но членовете на Академията просто не дадоха шанс на иначе чудесната романтична крими драма. 

Greta Gerwig за Little Women

В случая на Грета Гъруиг вместо заслужена номинация за режисура имаме поощрителна за сценарий. Не че да си писател е маловажно, просто жена режисьор носи друго послание.

Виж повече: "Екшън" със София Бобчева и Тео Чепилов

Lulu Wang за The Farewell

И като стана дума за дами зад камерата, ето още една ощетена: Лулу Уанг, която за шедьовъра си The Farewell получи номинация единствено в категория „Най-добра оригинална музика“.

Awkwafina за The Farewell

Поне изпълнението на Аквафина беше оценено на „Златен глобус“, където тя получи статуетката за „Най-добра актриса – Комедия или Мюзикъл“, като стана първата азиатка с подобно постижение.

Marielle Heller за A Beautiful Day in the Neighborhood

Мариел Хелър за втори път получава пренебрежение за свой проект – тази година номинация заслужаваше A Beautiful Day in the Neighborhood, а миналата Can You Ever Forgive Me?. Том Ханкс получи номинация за нейния филм, като сподели, че искал да работят още, щом гледал дебюта ѝ The Diary of a Teenage Girl. Някой поне оценява таланта.

Adam Sandler за Uncut Gems

Адам Сандлър е феномен в кино индустрията – повечето му филми от последните години са с рейтинг 0% в Rotten Tomatoes, въпреки това рядко правят под 100 милиона. В случая на феноменално добрия филм Uncut Gems е направо шокиращо, че Сандлър не е получил номинация за ролята на живота си. Той самият обеща, че ще накаже Академията, като снима още повече и по-тъпи филми. Тръпнем в страх и ужас!

10-те теми, на които българите са най-докачливи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *