9 любими неща от 2019: Николай Бойков

Говорим си с любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в музика, филми, книги и разни други

0 коментара Сподели:

Какво изниква в ума ти при мисълта за 2019 година. Любима песен, нов сезон на сериал или първите подкасти, които успя да чуеш. Може би ремонтите в центъра или осъщественото пътешествието, за което мечтаеш от години. Всеки крие своя образ за изминалите 365 дни и в този ред на мисли решихме да ги обобщим за няколко личности, които според нас са белязали отминаващата година. В следващите редове ни разкриват любимите си, най-обиквновени за всеки от тях неща, но за нас безкрайно любопитни и отразяващи най-готиното и интересно от годината

Кулинарната година приключваме с Николай Бойков и вкусните и чаровни гурме вечери, рецепти и какво ли още не.

След финала на Мастършеф продължаваме да следим всяка негова активност, да се вдъхновяваме за максимални резултати в кухнята и в живота. За страстта му към медицината знаем, но ето още какво може да ни каже за себе си и изминалата 2019 година.

Песен

Тази година ми беше годината на Jill Scott – направо се пръснах да я слушам. На плажа, вкъщи, в колата….от 15000 минути музика в Спотифай, поне 5000 са нейни. Най-якото нещо, което открих тази година обаче е Gone – Robert Glasper, Herbie Hancock и др. БРУ-ТАЛ-НО!

Филм

Във филмово отношение годината ми беше доста слаба – не си спомням да съм гледал нещо запомнящо се. Гледах и Тарантино и Жокера, но не ми пръснаха мозъка. От гледна точка на сериали нещата стоят по съвсем друг начин. За справка Legion (Marvel) – за мен е гениална интерпретация, интелигентна, красива, премерена. Като започнем от звука – саундтраци, амбианс, минем през сценография, режисура, операторство….оставаш без думи.

Книга

Почти не съм чел книги тази година, което е срамно. Е, все пак имам няколко и между тях е една, която си струва да се прочете от хорат, интересуващи се от кулинария – The Noma guide to fermentation. Ето това е наука и изкуство в едно,а Rene Redzepi и David Zilber са пт друг свят!

Човек

Любо -приятел и учител в медицината, на когото се възхищавам във всяко едно отношение. Човек със сходен житейски път на моя, който обаче е превъзмогнал доста от трудностите, които аз не мога и досега. Зверски интелигентен, крайно добродушен, срамно услужлив, изключителен лекар, естет, с отношение към изкуството във всичките му измерения. Абе с две думи “old soul”.

Събитие

Определено Мастършеф. Беше невероятно преживяване и един от малкото правилни избори в живота ми.

Емоционално, различно, вдъхновяващо. Там също срещнах доста горини хора, с който сме приятели и сега.

Място

Пътуване и място в едно – СИНЕМОРЕЦ. Чак не искам да го казвам, за да си остане мое, своя си го. Най-якото място на нашето черноморие. Страхотна природа, две нашенски барчета, полуопразни плажове… Дори няма дюнерджийници, а катмите са едни и рядко работят. Има обаче “Прасето на морето” на Джун!

Придобивка

Тази година животът ми показа колко ненужни вещи събираме и колко малко значение имат предметите като цяло – изгониха ме от квартирата ми, местих се три пъти, живях само с една раница на гърба си и бях щастлив. Не съм си купувал нищо кой знае какво и съм горд от това. Нищо не ми липсва!

Хоби / Нова мания

Новото ми хоби, всъщност е старата ми мания – медицината. В момента работя като лекар и съм страшно вдъхновен въпреки мизерната обстановка в страната. Работата е изключително тежка, но всяка секунда си струва!

Подкаст

Айде не подкаст, ама тази година разбрах за ЦУРО.

А какво ще има за хапване и пийване виж тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *