9 любими неща от 2019: Ража Дабдуб

Говорим си с любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в музика, филми, книги и разни други

0 коментара Сподели:

Какво изниква в ума ти при мисълта за 2019 година? Любима песен, нов сезон на сериал или първите подкасти, които успя да чуеш?Може би ремонтите в центъра или осъщественото пътешествие, за което мечтаеш от години. Всеки крие своя образ за изминалите 365 дни и в този ред на мисли решихме да ги обобщим за няколко личности, които според нас са белязали отминаващата година. В следващите редове ни разкриват любимите си, най-обикновени за всеки от тях неща, но за нас безкрайно любопитни и отразяващи най-готиното и интересно от годината.

Романтични, акустични и какви ли още не музикални вечери с Ража, неизброими  са моментите, които споделихме под звуците на Dead Man’s Hat през изминалите 365 дни.

Всеки от нас се е приютявал в песните на групата и със сигурност има по една едно запомнящо се преживяване покрай тях. Днес обаче ни е интересно кой е албумът, любима придобивка на Ража за годината, четенето на коя книга не може да отложи и всякакви такива.

Песен

При мен изборът на една песен за цялата година е много труден, затова ще кажа последното нещо, което ми направи много силно впечатление, и това е песента на Liily – Wash, изключителна енергия, страхотна визия, новаторски китари и страшен барабанист. Освен това са препоръчани от VEVO за слушане през 2020 г.

Филм

The Souvenir, режисиран от Joanna Hogg и продуциран от Martin Scorsese, a в главната женска роля е Honor Swinton, дъщеря на Tilda Swinton (която също играе във филма). Фантастична кинематография, красиви диалози и като го изгледах, исках да си го пусна пак веднага. Друг филм, който гледах съвсем скоро и адски ми хареса, е Marriage Story. Това са ми фаворитите за тази година.

Книга

Преди две години получихме с Илияна подарък от наша приятелка след концерт: книга на PJ Harvey, подписана лично от нея с имената ни, което мисля, че е един от най-значимите подаръци, които съм получила някога. Тази година отделих повече време да я прочета и разгледам в детайли. Самата книга е с фотографии на Seamus Murphy и поезия на PJ, може да се разгледа и изчете с едно кафе, но аз често отлагам толкова скъпоценни моменти, докато не отделя цялото си съществуване единствено на този момент. Двамата автори са пътували заедно до Косово, Афганистан и Вашингтон. Като Харви е събирала думи, а Мърфи снимки.

Човек

Малкият ми брат Мишо, с когото не бях споделяла значимо време от години. През 2019 имахме пътуване заедно и прекарах с него и със сестра ми един месец плътно и си спомних за времето, в което бяхме неразделни като малки. Човек на годината за мен често е някой в личен план.

Събитие

Събитие на годината е нашият провал да предизвикаме промяна за столицата ни, да повтаряме стари грешки и да се смирим с настоящето, без да сме се научили от стари грешки.

Място

Ню Йорк, динамичен, красив, луд, пълен с изкуство. Имах възможността да отида лятото и се влюбих, както и във Филаделфия, която е по-уютна.

Виж повече: Какво трябва да знаеш за "Нова година в Ню Йорк"?

Придобивка

Новият ни албум Emotional Shortcut, след дълго чакане си получих най-ценната ми джаджа.

Хоби / нова мания

Да снимам, но мисля, че не ме бива много. 

Подкаст

Не съм още част от хората, които слушат подкаст. Може през 2020 г. да стана.

Ние избрахме тази година да сме в Ню Йорк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *