9 любими неща от 2019: Жлъч

Говорим си с любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в музика, филми, книги и разни други

0 коментара Сподели:

Какво изниква в ума ти при мисълта за 2019 година? Любима песен, нов сезон на сериал или първите подкасти, които успя да чуеш? Може би ремонтите в центъра или осъщественото пътешествие, за което мечтаеш от години? Всеки крие своя образ за изминалите 365 дни и в този ред на мисли решихме да ги обобщим за няколко личности, които според нас са белязали отминаващата година. В следващите редове ни разкриват любимите си, най-обикновени за всеки от тях неща, но за нас безкрайно любопитни и отразяващи най-готиното и интересното от годината.

Матю Стоянов, или Жлъч, както вероятно по-често си го чувал, взриви 2019 година с премиерата на албума си „Звяра“.

От години наш любим текстописец и повече от изявена фигура на сцената на българския рап – признаваме, че винаги щом има да каже нещо, любопитството ни се събужда със светкавични темпове. За 2019 година ни обобщава искрено и лично – чете ли хайку и харесва ли Тарантино и освен това кое му остава любимото парти за изминалите 12 месеца.

Песен

Dawn Chorus на Thom Yorke не е песен, която се скъсах да слушам след излизането на Anima, но която успя да скъса мен всеки път. Съвпадението с реални събития в живота ми допринесе за това, макар че най-вероятно и без това щях да бъда пометен.

Филм

Посетих кинозала два пъти заради Once Upon A Time In Hollywood, като противно на собствените ми очаквания на втория път цвилих двойно повече от садистично удоволствие в последните минути от филма. Тарантино и всичките му методи узряват много приятно, ще е тъжно, ако това наистина е предпоследното заглавие от него.

Книга

„Комореби“ на Владислав Христов, най-добрият ни хайкист и един забележителен съвременен поет, когото имам удоволствието да познавам. 

Човек

Малката ми племенничка Любов, която е едва на 13 месеца и вече е готова за супермодел.

Събитие

Промоцията на албума ми „Звяра“, петък, 13 септември. Още веднъж искам да се извиня на всички, които се отказаха да влязат заради километричната опашка на входа, и да благодаря на всички, които направиха тази вечер незабравима. Не съм бил на по-добро парти (и афтър) тази година. 

Място

Ресторантът на г-н Фабио Лонго, който се намира в неидеалния център на столицата, нарочно няма да спомена къде точно. Благодаря на познавача Илия Яков, който ми издаде локацията.

Виж повече: Едно интервю с момчетата от SoCalledCrew

Придобивка

Най-накрая си взех диоптрични очила, оказа се, че зрението ми изобщо не е толкова увредено, колкото мислех. Майка ми каза, че изглеждам като доцент. Fake it till you make it.

Хоби / нова мания

С помощта на хип-хоп ренегата Григовор и музите Савина и Деси стигнах до ранчо „Конникът“ и за пръв път в живота си се сблъсках с конете и с техните ездачи, един от които с малко късмет ще стана и аз някой ден. Изводите, които си направих, са множество и тепърва ще се умножават, но ето два от тях:

малко неща са по-важни за душата от това да се научиш да общуваш без думи и малко неща са по-луксозни от това да вдишваш хладния въздух и да се радваш на следобедното слънце на поляна с дузина прелестни жребци около теб.

Подкаст

Не отделям време за подкасти, но ако го правех, сигурно щеше да е за Говори Интернет. Кой знае, догодина може би.

Виж как да носиш спортни брандове със стил

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *