Къде ни е коледната украса?

За пореден път София е най-слабо декорираната европейска столица

0 коментара Сподели:

Всяка година очакваме да стане чудо и светлина да окъпе София за празника. Всяка година получаваме тъжни светещи украси в няколко точки на града и дърво, което по размах и размер повече би подхождало на Сатовча, отколкото на Столицата. На 1 декември светна една тъжна елхичка пред НДК, а другите няколко елемента за празнично настроение са разпръснати около централните части с кулминация пред Народния, тип композиция от светеща елха и шейна с елени. Естетическата стойност на тази инсталация ще подминем без коментар. Според официалното мнение на Столична община това трябва да „създаде настроение за столичани и гостите на града през този празничен сезон“. На нас лично леко ни развали настроението, особено след неминуемото сравнение, което предизвикаха снимките в социалните мрежи на всички наши приятели извън БГ. 

Тази година даже Общината с главно „О“ се опитва да прехвърли топката и отговорността за декорациите на нас, гражданите, с кампанията „Да украсим София за Коледа“.

Виж повече: 9+1 коледни базара, които не са за изпускане

Това е „инициатива с цел създаване на външна празнична украса в градска среда – на сграда, балкон, двор и междублоково пространство на територията на Столична община“. Ако случайно ви досърби да участвате – заповядайте: снимки с украски се пращат на ukrasi_sofia@mail.bg и после се постват във Фейсбук на „Да украсим София за Коледа“. Украсата с най-много лайкита ще донесе първа награда или 1200 лева, като утешителните призове са 600 лева за втора и 300 за трета. Както се казва: „Успех!“.

Единственият импулс, който изпитваме, е да почнем да се тръшкаме като малко дете и да блъскаме по земята с юмручета, крещейки „Къде ни е коледната украса?!“. Май няма да имаме хубава и тая година. Явно не сме написали писмо на Дядо Коледа.

Или не сме слушали достатъчно.

А тук селектирахме модни находки, които можеш да притежаваш, без да банкрутираш.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *