Beauty Friday: стратегически стъпки за бюджета ти

Предлагаме ти стратегия за Черен петък и най-вече за бюджета ти в пет стъпки

0 коментара Сподели:

Краят на ноември носи един специфичен хормон, който ежегодно повишава шопинг либидото ни, от което често пъти най-потърпевши са числата в банковата ни сметка.

Днес Черният петък е свързан с всемирната еуфория и пеперуди в корема покрай намаленията в магазините, но през 60-те години на ХХ в. в Щатите картинката далеч не е изглеждала толкова романтично. По онова време полицията във Филаделфия въвежда термина Black Friday за петъка след Деня на благодарността заради тълпите от хора и солидните задръствания по пътищата. Интересна подробност е, че десетилетие преди това надлъгването с работодателите става тренди, защото служителите масово си взимат болничен, за да удължат уикенда от 2 на 4 дни, което доказва, че отново не ние сме открили топлата вода 😉 Така или иначе, днес терминът има позитивен характер, а дългоочакваните намаления на редица стоки, от които имаме по-голяма или по-малка нужда, води до развързване на фантазиите и кесиите ни. И ако пресметливостта не е способна да контролира нагоните на отъняващия ти портфейл, то аз идвам като същински Супер Марио, за да те вкарам в играта и да те преведа по хитрия път към принцесата. 

От опит знам, че когато моментът на шопинг атака назрее, оцеляват само най-подготвените,

ето защо реших да ти помогна да направиш печеливш план за действие в пет стъпки, ако си болен фен на козметиката като мен.

Рекапитулация на запасите

За една жена парфюмите, червилата, кремовете, серумите и цветовете сенки в палитрите никога не са достатъчни и нуждата от нови попълнения има нестихващ, а често пъти и спонтанен характер. Отдели малко време и извади целия си арсенал от козметични запаси, не пропускай и онези, скрити в дълбините на някоя чанта или шкаф – ще се изненадаш колко забравени продукти ще откриеш! Чувството е като да удариш джакпота, бъркайки в джоба на зимното си яке, в което си забравила 3 по 20 от миналата година.

Определяне на нуждите

Преди да се втурнеш да пазаруваш, прегледай козметичните си наличности и виж кои са в срок на годност, кои са на свършване, от кои имаш няколко подобни и кои нямаш изобщо, а би искала. Направи списък с необходимите продукти, които са липсващите звена в целостта на козметичната ти верига, и ги групирай. 

Формиране на бюджет

Направи анализ на финансовото си състояние, като не пропускаш да отбележиш предстоящите неизбежни разходи и задължителни плащания до следващата заплата. Определи сумата, която можеш да отделиш за козметични покупки, и я запиши над списъка с групи продукти, от които имаш нужда. 

Виж повече: 3 лесни стъпки да се приведеш в перфектен вид за 3 минути

Проучване на пазара

Свери часовника с цените и предлагането на продукти в козметичните магазини, които харесваш. Моят пъп е хвърлен в SEPHORA! Там се чувствам в кожата си и на място и винаги откривам това, което ми трябва, та дори и повече. Предлаганите марки са завидно количество, голяма част от тях – ексклузивни, които допреди време се чудех как да си набавя от чужбина. Изборът е голям и е почти невъзможно да си тръгнеш с празни ръце. За да ти помогна в по-доброто разпределяне на зададения бюджет по групите, които направи в предходните две стъпки, ти подсказвам какви ще бъдат намаленията в SEPHORA по време на Beauty Friday:

-25% на аромати

-30 % на селекция от палитри

-30% на продукти от SEPHORA Collection

-25% на всички маски

Задаване на приоритети

След като предварително си се запознала с цените на нужните ти продукти и си изчислила отстъпката, която можеш да получиш от Beauty Friday кампанията в SEPHORA, подчертай онези редове от списъка, които са с първостепенна важност и влизат в рамките на предварително зададения бюджет. Възможно е да има продукти, които ще отпаднат от играта, но както се казва, „не губи кураж, идва нов тираж“. Важното е да успееш да си набавиш най-необходимото, без да изпаднеш във финансов колапс. 

Ето 3 продукта, на които си струва да обърнеш внимание и да включиш в шопинг списъка:

Dior Hydra Life Extra Plump Smooth Balm Mask

Уплътняваща и подхранваща маска за лице с масло от бял бор и натурални агенти, които изпълват кожата за повече сочност, гладкост и свежест. Прасковената й текстурата обгръща кожата в комфортен воал и дава несравнимо усещане за удоволствие.

Kat Von D Lolita Por Vida Eyeshadow Palette

Щедра палитра сенки за очи в 18 романтични цвята с матов, блестящ, металиков и супер глитър ефект. Комбинацията от специфични подтонове, е подбрана така, че да паснат на всяка кожа, а това, че е веган и не е тествана върху животни (един от отличителните знаци на марката), ще я превърне в любим грим продукт на мнозина.

Gabrielle Chanel Essence

Елегантен и женствен парфюм, който заслужава да присъства върху тоалетките на дамите, които знаят кои са, къде отиват и какво искат. По-топъл и зрял от предшественика си, този аромат идва с повече тубероза в сърцето, за да покаже повече характер и увереност.

Надявам се да съм ти била полезна и да успееш да освежиш козметичните си запаси,

а с теб като нищо можем да се засечем в един от двата магазина SEPHORA в The Mall или Paradise Center в София, защото и аз като теб имам списък за изпълняване и принцеса за спасяване.

A ти гласувай за любимите си филми и сериали и спечели телевизор

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *