Разлисти коктейлното меню, което разказва истории

Три години и пет менюта по-късно – време е за най-концептуалния прочит на коктейлната листа на 5L Speakeasy Bar досега

0 коментара Сподели:

Стиляна Иванова

Три години и пет менюта по-късно – време е за най-концептуалния прочит на коктейлната листа на 5L Speakeasy Bar досега, в който всяко включено име и съставка са неразривно свързани в опияняваща история.

Това е своеобразна реплика на първото меню на коктейл бара, която е вдъхновена от тетрадката на един чешки барман. В случая обаче записките са повече визуални хроники, създадени от любимата ни илюстраторка Борислава Караджова, която използва главния герой Петела, за да разкаже 12 случки. Точно толкова са и коктейлните експресии, родени зад бара на Дарко, Петра и целия им екип, които близо година експериментират с вкусове, аромати и техники, за да ги създадат. В моментите на творческо затишие те спират да следват и започватда изследват сами как да продължат вкусовия профил на мястото си – техният подпис и запазена марка.

Коктейлите, имената и рецептите, включени в новото меню, са авторски, а името им подчертава или историята зад микса, или неговата главна съставка. Например Роза Канина е коктейл с първия български крафт джин Крафт 19, който има в състава си шипки. Малко хора знаят, че шипката всъщност е диворастяща роза, а розата сама по себе си е символ на България. Всички тези асоциации водят дотам, че коктейлът е кръстен с латинското наименование на шипката „роза канина“, а илюстрацията е на българка в носия насред поле от рози. Както тази, така и всички останали истории са плод на дълго изследване.

Те носят в себе си частичка легенда и мистика, за да са вълнуващи също както вкусовите им еквиваленти.

A ти гласувай за любимите си филми и сериали и спечели телевизор

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *