Най-нелепите въпроси, които можеш да зададеш на диджея

Мечтаната професия става омразна, когато се сблъскаш с тях

0 коментара Сподели:

Диджей със сигурност е в топ десет на професиите, за които мечтае всяко дете. Хората обаче имат склонността да си представят само добрите аспекти на това въжделение: парти, слава, всенародна любов, фенки на талази и пари на пачки. Никой прохождащ дискожокер не е готов за бруталната реалност на заниманието да пускаш музика в заведение – а именно да се разправяш с пияни клиенти.

Тук, на база на истории и опит, сме селектирали топ фразите и заходите, с които клиентите обгрижват диджея: 

Къде ми е резервацията?

За повечето клиенти диджей е равностойно на барман, тоест е същото като сервитьор, така че трябва да може да върши работата на хостеса с елементи на управител. Затова и поръчка на алкохол, въпрос за резервация, както и оплаквания от всякакъв вид е резонно да бъдат отнасяни към клетия музикопускач. 

Виж повече: Скандални секс съвети от Teen Problem

Къде е тоалетната?

Най-често задаваният въпрос във всяко едно заведение. Следван на фотофиниш от „Паролата за Wi-Fi“. Предполага се, че диджеят трябва да знае наизуст отговора и на двата. Често обаче (изненада, изненада) диджеят не е на щат в бара, а е гост, точно толкова заблуден, колкото и клиентите. Освен ако не е закачен за химията и социалките – тогава ще знае отговора и на двете.

Къде е Гошо/Пешо/Калоян?

В очите на клиентите целият бар е един жив организъм, същество с десет глави и двайсет ръце, които във всяка една секунда знаят кой къде се намира. Често в търсенията се включват редовни клиенти, известни личности, събирателното „пиче“, Годо и смисълът на живота. Диджеят се предполага да има учтив и изчерпателен отговор по всяка от зададените теми. Иначе моментално става „киселяк“.

Имаш ли контакт/зарядно/наркотици?

Баровете са различни, но хората и техните проблеми си приличат – всички търсят енергия, в буквален и преносен смисъл. В зависимост дали някой има нужда от електрическо или химическо зареждане, въпросите към диджея ще бъдат за аутлети или електроуреди вместо за телефони и човеци. 

Мога ли да си оставя якето/бирата/сноуборда? 

В очите на хората пространството до диджея в натъпкания клуб е нерентабилно използвано, затова резонно изниква въпросът: „Защо той се шири, докато ние се гъчкаме?“

. Частично решение на този проблем е жизненият стандарт и условията за работа на диджея да бъдат свалени надолу със зариване с непотребни вещи, които всеки е помъкнал на парти. По принцип тактиката „да си оставя нещо за малко“ се използва към приятели, но ако компанията разполага с индивид от тип суперпиче, спокойно може да проработи на случаен принцип. Всеки стар диджей обаче е гърмян заек – дори Джиджи Хадид да си остави бирата до компютъра му, той ще я прати да си играе с нелюбезни поздрави за майка й. 

Виж повече: 10 неща, които не трябва да правиш в Люлин

Може ли да пуснеш…

Съществителните нарицателни за диджействане в българския са „пускане“ и „свирене“, като и двете дейности навяват алюзии с проституция. Затова в очите на масовата публика диджеят е тяхната курва, сложен там да изпълнява всички техни желания. Даже най-долните. Фактът, че повечето хора не могат да осъзнаят как Bohemian Rhapsody по средата на хаус парти ще убие вечерта, е именно причината това занимание да е толкова специфично. Хората с конкретни желания се делят на такива с тъпи рикуести (метъл на черно, рап на техно и чалга където и да било), неграмотни или матирани (вариращи от „не знам името, но ще го изпея“, до „Пусни Ямурко“, което след много гадаене се оказва Jamiroquai). 

Може ли нещо по…

Съвсем различна прослойка са абстрактни рикуести като „нещо яко“, „нещо бързо“ и „нещо по-така“. Редовно на крайно електронно парти някой идва с молба да се смени песента. Тя е една и продължава четири часа. В държава с ниско ниво на сигурност като нашата винаги съществува риска някое по-ячко момче да си поръча 20 пъти поред „3 в 1“, „Лиляно моме“ техно ремикс на рипийт или семпло надсвирване с цигански оркестър. В такива случаи най-разумно е да пуснеш един лууп и да избягаш. Най-вероятно на тези хора ще им отнеме достатъчно време да осъзнаят, че се върти едно и също. Да, после трябва да живееш в срам, но поне ще живееш. 

А ти виж как можеш да си спечелиш нов телевизор ето тук 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *