Meat Lovers: Месното калифорнийско чудо

Един супер вкусен, крехък стек и какво трябва да знаеш, преди да започнеш да го готвиш

0 коментара Сподели:

Вече знаете, че Black Angus е една от най-качествените породи месо. В предишните Meat Lovers статии ви разказахме за породата, родом от Шотландия и се спряхме по-подробно на вкусния Денвър стек. Продължаваме да изследваме кулинарните тайни на телешкото и преминаваме напред в рубриката, където на дървена дъска сервираме Три-Тип стек.

Днес популярното наименование на стека е Три тип – напълно резонно след като месото идва от хълбока на животното и има триъгълна форма. Освен по този начин обаче, разрезът е познат и като Калифорнийски, защото става супер популярен именно в слънчевия щат. По-точно – Три Типът е неизменна част от кулинарните изкушения на ежегодния барбекю фестивал в град Санта Мария.

Само можем да си представим за какви угощения става въпрос!

Добрата новина е, че съвсем спокойно можем да пренесем духа на калифорнийските фестивали и в собствената си кухня, благодарение на стека със страхотна мраморизация. Освен че когато е правилно сготвен, стекът е много сочен, той е и изключително вкусен и не се нуждае от други подправки освен сол и малко черен пипер, за да задоволи вкусовите рецептори и на най-претенциозните небцета.

Точно както подхожда на един стек, любимец на изобилния южен щат, той е изключително вкусен.

Вкусът на месото е наситен и си партнира чудесно с много различни гарнитури, а едно от любимите ни неща по отношение на Три типът е, че е от месата, които се готвят сравнително бързо и стават еднакво вкусно както на грил, така и на тиган, и изпечени.

Крехкото месо на Три Тип стекът ще бъде унищожено, ако се пресготви! Затова бъдете сигурни, че ще задържите на тигана до medium rare (около 6 минути на страна в тиган за средно дебел стек) или medium (9 минути на страна) и в никакъв случай няма да минете границата за medium well. Лично ние обичаме да се придържаме към класиката и да приготвяме месото на тиган, като залагаме на готвене при силно нагорещен съд в малко растителна мазнина. Техниката става съвсем лесна за изпълнение, веднъж щом бъде усвоена и с малко практика всеки етусиаст-шеф се превръща в истински майстор на стековете. 

А с какво да сервирате Три Тип стекът?

В следващото видео на помощ идва шеф Шишков, който не само ще ви даде идея за една сочна царевица с чедър, но и нагледно ще покаже кога Три Тип стекът е сготвен точно както трябва, и кога повече от необходимото.

Не пропускай да следиш сайта на Lidl за още кулинарно вдъхновение и повече подробности около начините на приготвяне на различните стекове. Очаквай и следващата статия в рубриката Meat Lovers, в която ще ти разкажем за изкушението аржентински рибай.

Meat Lovers: най-новото месо в света.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *