Нов тренд в Instagram: кино туризъм

Фотографка обикаля локациите, където са снимани най-известните филми

0 коментара Сподели:

Немската кино ентусиастка и фотографка Андреа Дейвид (@Filmtourismus в Instagram) сбъдва мечтата на филмовите маниаци по цял свят и обикаля местата, на които са заснети едни от най-култовите сцени в историята. От Scarface и Rocky, през The Notebook и Forrest Gump до Game of Thrones пред обектива й са оживели най-неочаквани сцени като схемата й е семпла и гениална:

тя държи в ръка принтиран стоп кадър от филма и го снима на фона на истинската локация. 

Преди да се превърне в бляскав джет-сет лайфстайл, киноблогът й filmtourismus.de се родил от само себе си, като просто комбинирала двете си най-любими неща – кино и травъл. Първото й пътуване по кино локации било в Шотландия, където посетила замъците Ейлийн Домейн от  Highlander и Глен Невис от Braveheart. Когато обаче после седнала да пише за трипчето, открила, че онова специфично филмово усещане най-добре може да се предаде не с думи, а със снимки. 

Виж повече: Най-нелепите кадри на инфлуенсъри от Чернобил

Сега, 40 държави и няколко едномесечни обиколки по кино локации по-късно, Андреа е по-решена от всякога да снима всички точки на света, където са създадени любимите й филми. Последното попълнение в колекцията й е Добровник, Хърватска. Всички знаем какво се е случвало там. 

Виж повече: Ето кои са едни от най-добрите родни инстаграм инфлуенсъри

Това са 25 фотографии, които никой не би искал да види 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *