Венето, защо не си до София?

3 интересни и модерни вина от най-големия регион с контролиран произход на виното в Италия

0 коментара Сподели:

Венето, Венето… Ако Италия е ботуш, то този винен регион е скрит в сгъвката на коляното и въобще не му пука за суровия европейски климат. Сгушен зад Алпите, той получава слънце, влага, адриатически равнини и речни долини и,

общо взето, всяка бутилка от региона си струва вниманието.

Винопроизводителите там са сред най-напредничавите и най-модернизираните в Италия и ето ме и мен – с 2 бели и едно просеко от Ferro13. Една изба, която не се страхува да нарече вината си Hacker, Hipster и Nerd.

Hashtag Sauvignon Blanc

Ferro 13

Един прекрасен компаньон за суши, сашими и фюжън азиатска кухня. Това вино лежи върху фините утайки в продължение на 3 месеца, като от време на време ги разбъркват (батонаж), за да може виното да добие този минерален и флорален вкус. Всеки е свободен да напише своя хаштаг на етикета. Аз пиша #chilly, защото го има във вкуса на виното, и тичам до Seewines за втора бутилка.

Цветисти аромати / Минерални аромати/ Цитрусова кора / Зелени подправки

Сорт: Совиньон блан / Регион: Венето, Италия

Виж повече: Селекция шампанско и пенливи вина от Оля Идва

The Lady Pinot Grigio DOC

Delle Venezie

Екипът зад Ferro 13 се е постарал да направи едно вино, което да е олицетворение и комплимент за жените. Фино, елегантно, балансирано Пино Грижо, което много ще ти хареса, ако обичаш леки минерални вина с прасковени или ябълкови нотки. Това Пино Грижо е лежало върху утайките си и е добило характер и профил, нетипични за този понякога доста непретенциозен сорт.

Цветисти аромати / Цитруси / Минерални аромати

Сорт: Пино Гри / Регион: Венето, Италия

The Boss

Prosecco DOC

Макар да звучи много мъжествено, аз смятам, че това е идеалната напитка за дамите. Под 12% алкохол, extra dry просеко, което е с много по-малко захари и калории за тези, които ги броят. За да съберат различни аромати и вкусове в това просеко, гроздето се бере в различни периоди на есента. Има прекрасна газировка и свежест и ви съветвам да го пиете като аперитив преди храна – Just like a BOSS.

Цветисти аромати / Минерални аромати /Цитруси / Тропически плодове

Сорт: Глера / Регион: Венето, Италия

А ти виж нашата селекция от родните превъзходни вина

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *