Селекция шампанско и пенливи вина от Оля Идва

4, 3, 2, 1 добри предложения

0 коментара Сподели:

С падането на снежинките усещаме и нахлуването на коледния дух в личното си пространство и е въпрос на време да му се предадем. Без значение дали Марая те дебне във всеки мол, дали постиш, или вече сушиш луканката – рано или късно ще трябва да се отварят бутилки с пенливо, а никой не иска да бъде неподготвен за тази кулминация. Аз лично започвам с пенливото от обед и ти предлагам една селекция в целия ценови диапазон. И нека тапите започнат да хвърчат сега!

Champagne Blanc De Noirs

Benoit Lahaye

Цитруси / Червени плодове / Лимон / Ванилия 

Шампан означава преди всичко строго определен регион и когато отвориш тази бутилка, ще усетиш, че си привилегирован. Blanc de Noirs означава, че макар и бял на цвят, този еликсир е направен от червено грозде – в случая Pinot Noir. Грозде от три различни масива, пресовани отделно и смесени накрая. Ако в теб има и капка педантичност то в тази бутилка са безброй. Можеш да я намериш тук.

Сорт: Пино ноар
Регион: Шампан, Франция

Blanc De Blancs

Champagne Bruno Paillard

Цитруси / Минерални аромати / Ядки

Още една причина да кажем, че 2006-а беше добра година. Това шампанско е Blanc de Blanc и понеже вече знаеш разликата – тук се е настанил коприненият дух на Шардонето. От теб се очаква да го пуснеш на свобода с ясното съзнание, че с гроздето от най-добрите масиви в Шампаненолозите от Bruno Paillard не са бързали за никъде – оставили са го да отлежава 10 години за теб и можеш да го намериш тук.

Сорт: Шардоне
Регион: Шампан, Франция

Nec Plus Ultra

Champagne Bruno Paillard

Кайсия / Мед / Карамелизирани плодове / Минерални аромати

В тази бутилка се събира желанието на цяла една генерация винари да направи най-доброто шампанско без значение от цената. Когато става въпрос за шампанско, идва един момент, в който няма място за компромиси. И ако ти (или твой приятел) си стигнал до момента, в който искаш да скъсаш тази риза и да я приключиш тази година подобаващо – не прави компромиси с пиенето. Nec Plus Ultra можеш да намериш тук.

Сорт: Пино ноар, Шардоне
Регион: Шампан, Франция

Prosecco Docg Brut

Bellini Cipriani

Ябълка / Цитруси / Тропически плодове

Просеко означава преди всичко Италия. Това е една непринудена причина да си направиш instagrammable закуска в неделя и да пуснеш Марая. С цена от 17,90 можеш да го правиш всяка неделя. Макар че се препоръчва с десерти и бели меса, аз вдигам тост за яйца „Бенедикт“ – закуска за псевдосноби като мен. Освен за подарък в последния момент винаги можеш да грабнеш и цял кашон за полунощ от тук.

Сорт: Глера
Регион: Венето, Италия

Търси вино по вкусов профил тук

Виж още защо обожаваме толкова много Божоле.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *