Младите надежди на българския спорт

Бъдещето на страната е в техни ръце

0 коментара Сподели:

Кои са младите спортни таланти на България? След като ви показахме 10 спортни постижения, които прославят страната ни в чужбина,

събрахме седем от най-добрите млади надежди в спорта у нас. Вижте кои са:

Нургюл Салимова – Шахматното чудо

(на отварящата снимка)

ФИДЕ майстор и гросмайстор – това са титлите на Нургюл. Едва на 14 тя става шампион на България по шахмат при жените. Момичето е третата шахматистка в историята на българския шахмат, преминала границата 2400. Наричат я Шахматното чудо, защото играе от четиригодишна, а едва на 8 печели първата си европейска титла. Какво ли следва? Тя вече гледа към големите в шаха.

Александра Начева – троен скок

Тази усмивка ни напомня на тази на най-известната лекоатлетка в България, може би тя върви именно по стъпките на Ивет Лалова.

Начева започва кариерата си с опити в скока на дължина и тройния скок. Триумфирала със сребърни медали от европейски шампионати, през 2018 г. печели световна титла на троен скок на първенството на планетата за девойки до 20 години.

Мариела Костадинова – Златната акробатка

Тя завладя сцената на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и стана двукратна шампионка по спортната акробатика. Мариела Костадинова е само на 16 години и се движи с лекота по шампионската пътека, но пътят й в спорта започва с усилени тренировки още от първи клас. Мариела вече е с нов партньор, тъй като досегашният й партньор Панайот Димитров приключи своята кариера.

Христо Христов – шампион по щанги

Световният шампион по щанги за младежи – 18-годишният Христо, е родната ни надежда в щангите. Трудният спорт не отказва Христо, а обратното – мотивира го дори да подобрява рекорди в Европа, като вдигна през 2016 г. 166 кг тежести с изтласкване.

Даниел Асенов – Тайсъна

Викат му Тайсъна, защото в стила му на игра се вижда влиянието на боксовата легенда. А и много хора му предричат голямо и светло бъдеще в спорта. Асенов е европейски шампион по бокс цели шест пъти, като грабва първия си медал още на 16 години.

Антъни Иванов – бътерфлай плувецът

Едва осемнадесетгодишен Антъни прави фурор на Световното първенство по плуване в Будапеща, като постига един от най-силните резултати в българското плуване. Той дори чупи национални рекорди в тази дисциплина и заема осмо място на финала на 200 метра бътерфлай.

Интересен факт е, че се запалил по плуването съвсем случайно.

Дейвид Хъдълстоун – младият Йордан Йовчев

Спряган за младия Йордан Йовчев, гимнастикът Дейвид, който е половин българин, половин холандец, достойно представя страната ни в спорта. На първото си европейско първенство през 2014 година от раз заема 12-о място в индивидуалния многобой и пето място на финалите на кон с гривни и на успоредка при юношите. Той ще се бори в Токио на Олимпийските игри за победа за България.

А ти виж кои са 10-те български спортисти, прославили страната ни по света

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *