Ваня Миланова: Любовта е zero waste!

GoGuest: Нула + Oh La La = Nulala

0 коментара Сподели:

Стиляна Иванова

Nulala Catering е първият премиум еко кетъринг на хоризонта. Бранд, който градът вече свързва с премиум храна от локални пресни продукти без отпадък. Срещнахме се с Ваня, един от основателите на Nulala, а тя ни поднесе своята философия на вкусни, полезни и zero waste хапки!

Да си признаем – още сънуваме таблите, отрупани с брауни и крекери, обогатени с активен въглен от първото издание на Go Guide Social Club…

Благодаря! Наистина искахме да направим нещо безглутеново, богато на семена, полезно, красиво и интересно като самото събитие. Всъщност това е част от философията на Nulala – да адаптираме менюто си спрямо съответния ивент. 

Разкажи ни за хората, които стоят зад Nulala.

Ние сме трима любители на храната. Деян има опит в гастрономията и ресторантьорския бизнес. А заедно с Атанас, който е мой партньор и в живота, много обичаме да експериментираме с различни рецепти и да съчетаваме съставки. Професионално се занимавам с графичен дизайн, а момчетата развиват устойчиви бизнес модели. Съчетахме всичко това в една магическа смесица от умения и ентусиазъм. И най-вече: и тримата вярваме, че продуктът на бъдещето е екологичен и икономически смислен. 

В чия глава поникна идеята за името?  

В тази на група нинджи дизайнери и кулинари. Те взеха познатата българска дума, която определя идеалното количество отпадък, и я съчетаха с реакцията на гостите, когато опитат храната ни (смее се). 

Какви са принципите на Nulala Catering?

На първо място ние работим с български производители, които подкрепят мисията ни и ни снабдяват с чудесни свежи продукти. Избягваме опаковки за еднократно ползване, където това е възможно. Второто важно звено от веригата е приготвянето на гурме изкушенията. Стараем се да използваме цялата храна и да намалим хранителния отпадък, който се явява втория най-голям замърсител след пластмасата. Мислим нашите рецепти така, че да сведем остатъка до минимум. А ако остане нещо, намираме начин да го оползотворим в друга форма или го събираме с цел компостиране. На трето, но не на последно място е принципът ни на доставка. За да ограничим отпечатъка, който оставяме, оптимизираме маршрута до крайния клиент. Активно работим в посока да използваме само електрически автомобили и смятаме, че скоро това ще е абсолютна реалност. Храната е поднесена в съдове за многократна употреба, ядливи или 100% компостируеми съдове и прибори. 

Какви събития обслужвате?  

Кафе паузи, бизнес закуски, рождени дни, семинари и конференции, фирмени събития. И винаги сме готови да измислим вариант да осъществим кулинарните желания на клиентите си със специализирано меню.

Как се откривате с вашите клиенти?

Всичко се случва по съвсем естествен начин. И причината за това е, че всички наши клиенти са екологично ориентирани компании, които смятат, че устойчивият начин на развитие е бъдещето. Буквално стартирахме този бизнес на мускули, но много скоро  получихме пълна подкрепа от съмишленици.  Хора, които вярват, че храната трябва да има душа! Работихме с различни експерти от индустрията и благодарение на тях успяхме да се развием толкова бързо.

Какво предстои?

Много нови идеи на новото ни място, което отваря в края на октомври: клекшоп на ул. „Гладстоун“ 12. Хареса ни еклектиката между клекшопа и гурме културата – нещо като клек гурме! Вътре има розови плочки, а около нас е пълно с настроени на нашата честота колеги и съмишленици!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града от близо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *