10 изпълнители, които ни формираха като поколение

Артистите без които милениълите нямаше да са това, което са

0 коментара Сподели:

Милениалите сме странно поколение –

нямахме си име, докато не одъртяхме достатъчно, за да почнат да ни чакалят с разни оферти. После изведнъж станахме виновни за всичко по света. Никой по-стар не може да разбере ценностната ни система, още по-малко вкусовете ни. Има едно нещо обаче, което всички са приели универсално, и това са музикалните ни идоли.

Те варират между отделните хора, но няколко определени имена са повлияли на цялото ни поколение.

Ето кои са най-основните виновници:

Amy Winehouse

Една рок звезда трябва да умре, за да избухне истински (справка: всички от Джим Морисън до Кърт Кобейн). Ейми е последната истинска рокенрол икона. Песните й, имиджа й и най-вече идеята за нея самата, завинаги са белязали всички милениали.

Spice Girls

Някои са били фенки, повечето сме се подигравали, но тази сборна формация секси англичанки беше на всяка тетрадка във всяко училище. Сега, от позицията на времето, оценяваме и Girl Power посланието на музиката. Песните също си стават…за Shame Party.

Justin Timberlake

Преди Джъстин Бийбър беше Джъстин Тимбърлейк. Отново мненията за него бяха раздвоени – едни виждаха края на света, други новият Майкъл Джексън. Накрая той тръгна по съвсем различен път а ла Франк Синатра: певец, актьор, изобщо звезда, по-голяма от живота.

Lady Gaga

Когато дебютира с „Just Dance“, никой не предполагаше, че Лейди Гага ще е новото голямо нещо в музиката. В последствие със смазващи парчета и уникално шоу, надскачащо даже най-смелите представи на шоубизнеса, тя се превърна в Мадона на нашето поколение.

Pitbull

Всяко поколение има нужда от доза селяния. За тези преди нас това е бил евроденса, докато ние се наложи да страдаме с хитовете на Питбул. Артистът с IQ на зелена еуглена и естетика на руски турист в Слънчев Бряг, не спря да бълва трак след трак. Едвам оцеляхме!

Kanye West

И като стана дума за селяния – всепризнатият шампион в категория „Липсата на елементарен вкус“ е Кание Уест. От жената, през дрехите, до разни крилати цитати, които правят Божинката да звучи като източен мъдрец, Кание не спря да ни забавлява през целия ни съзнателен живот. За щастие парчетата му са велики, което ни кара да разграничим артиста от творчеството.

Britney Spears

Бритни Спиърс не успя да задържи статуса си на поп-културна икона, но пък направи толкова добър старт, последван от такава серия епични глупости, че съвсем заслужено присъства в този списък. Освен това 90% от момчетата са с нейната най-популярна прическа – явно е фешън икона.

Tiësto

Тиесто е това, което е Marvel за киното – смачка всичко по пътя си, разделяйки света на два лагера: много фенове и малко, но яростни хейтъри. Всяко нещо се развива, електронната музика също. Някога, за да бъдеш велик диджей е било достатъчно да смесваш плочи. Сега трябва да си поп звезда.

Arctic Monkeys

Преди Arctic Monkeys рок музиката беше поела по пътя на динозаврите. Те разцепиха мрака, възродиха стила, предизвикаха истинска революция. Затова и няма струпване на повече от десет милениала в контролирана музикална среда, което да мине без пускане на поне едно тяхно парче.

Beyoncé

Beyoncé не е артист, нито пък поп-икона – тя е богиня, която за наш късмет се разхожда по улиците. Не нашите, но по някои улици. Хитовете са само върха на Beyoncé айсберга – под тях се крие фешъна, отношението към живота и надеждата, която тя вдъхва ежедневно на цяло едно поколение, израснало с творчеството й.

10 аксесоара, с които да преобразиш стила си през есента.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *