Превърни косата си в култ и я остави да говори

Надя Керанова и русите тайни на косите водопад

0 коментара Сподели:

снимка: Стефани Райчева

Косите са култ и това няма да се промени. От романтичните къдрици на двайсетте, през хипарските дълги коси, пънкарските гребени и елегантно прибраните кокове – прическите имат какво да кажат и го правят добре. В двайсетте години на XXI в., косите имат най-различни форми и цветове, но все още символизират женствеността по-добре от всяка дреха. Продължаваме да те запознаваме с ярки градски мацки, премрежили поглед през косите им, защото сме сигурни, че коприненият им блясък отразява не само слънцето, но и светлината отвътре.

Правим го с помощта на Klorane и серията с хинин и кератинов комплекс, която подсилва косата в този така променлив сезон – есента. Знаеш ли, че основният компонент в косата е кератинът? Той съставя до 97% от косменото стебло и съдържа комбинация от 18 аминокиселини. Освен това кератинът защитава косата от външни агресори и допринася за повече сила, еластичност и устойчивост. Ако се притесняваш, че твоята може би е изтъняла след бурното лято, опитай ритуала с шампоан, балсам и серум, за да подсилиш растежа и да получиш повече плътност и сила.

В следващите редове те запознаваме с Надя Керанова. Следим я от известно време насам не само заради живите ѝ дълги коси, а и заради стремглаво развиващата се кариера на актриса. В момента Надя играе в цели пет постановки (“Бесове” (реж. проф. Иван Добчев), “Луда трева” (реж. проф. Маргарита Младенова ), “Апарт” (реж. Илко Ганев), “Същият ден” (реж. Естефания Фадул), “Цикадите” (реж. Александра Петрова), а през 2018 беше номинирана за награда ИКАР за дебют. Сигурни сме, че скоро ще чуваме още много от нея, а дотогава се оставяме да ни оплете в приказки. След това можеш да я последваш на @nadyakeranova в Инстаграм.

Снимка: Национална стипендия С усилия към звездите

Коя е думата, която описва едновременно теб и косата ти?

Точно в момента най-точната дума е „изтощена“.

Иначе прочетох този въпрос пред една приятелка и тя каза „водопад“.

Не знам какво общо има, но звучи като по-готиния отговор.

Какво правиш, когато искаш да ви поглезиш? 

На нея й правя домашни маски с яйце, хума, лимон, мед, кокосово масло, ракия. За мен – само ракия. Билкова. Шегувам се. Всъщност аз май не умея да се глезя.

Как се променят настроенията ви със смяната на сезоните?

О, те се променят много по-често. Долу горе на всеки час. Добре, че със сезоните не е така.

Как се грижиш за тях през есента?

Когато се сменят толкова често, спираш да им обръщаш внимание.

Има ли прическа, която косата ти така и не иска да приеме?

Тя, милата, е принудена да понася много неща покрай това, с което се занимавам. Засега смело устоява на всички изпитания, за което съм ѝ много благодарна. Иначе – не бих я боядисала.

3 неща, които не понасяте?

Хм, малко ми е странно да говоря за НАС, но като цяло сме доста търпеливи, както вече уточних. Можем да понесем много неща, стига да има основателна причина. Не знам какво не понасяме. Може би огъня. Всъщност тя не го понася.  

Аз обичам огъня, но винаги стоя далеч от него. Или с качулка. Изпитвам неистов ужас от това, че може да хвръкне някоя искра и да ми запали косата.

Глупаво е, знам. Този страх, разбира се, е обект на много подигравки от страна на приятелите ми, но какво да се прави… 

Какво я кара да се вълнува?

Редките случаи, в които направя нещо за нея. Маска например. Или пък я подстрижа. Тогава чувам как ми благодари.

А теб?

Полетът на въображението. Звучи малко клиширано и претенциозно, но не намирам по-точни думи. Понякога ме вълнуват и хора.

Снимка: Национална стипендия С усилия към звездите

Кое е нещото в нея, което най-много харесваш?

Цвета. Служи за заблуда на врага.

Какво предстои да ви се случи в близко бъдеще?

Нова роля.

Виж кои са най-четените книги у нас през първата половина на 2019

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *