5 драми с Жулиет Бинош

Ето че и парижкото чудо на киното Жулиет Бинош влезе в полезрението ни.

0 коментара Сподели:

Актрисата има над 50 роли и е притежател на най-престижната статуетка – „Оскар“.Тя е дете от артистично семейство – майка театрална актриса и баща скулптор и театрален режисьор. Ето откъде може би се поражда талантът на Жулиет. А едно от най-големите ѝ очарования е способността ѝ да влиза във всякакви роли. Ние  избрахме 5 от любимите ни драматични филми с Жулиет Бинош. Горещо ги препоръчваме на всеки.

Шоколад, 2000 г.

Няма как да не започнем с култовия филм, който донесе „Оскар“ на Бинош за Най добра актриса. Историята те отнася в миналото и се чувстваш сякаш си в приказка. През 1959 г. една мистериозна жена, Виан (Жилиет Бинош), се премества заедно с дъщеря си в малко френско селце. Там повечето от нещата се ръководят от местния свещеник. Точно срещу църквата тя отваря малка сладкарница, като това съвпада с Великите пости.

Изкушението на шоколадовите сладкиши поставя на изпитание местните. Все пак  би трябвало да се въздържат от плътски удоволствия.

А Виан е майсторка и предлага на всеки клиент това, което най-много би му харесало. Разрушаването на местния здрав морал е предизвикателство за кмета. Той решава по всякакъв начин да изгони тази злокобна жена. Точно по това време се появява красивият циганин Рукс (Джони Деп), който веднага застава на страната на Виан. Двамата организират Фестивал на шоколада и окончателно разбиват местните предразсъдъци. Супер история, супер актьори, супер финал.

Английският пациент, 1996 г.

Този филм си остава един от най-добрите, които сме гледали. Тази история за една трагична и обречена любов на фона на Втората световна война разтърсва всеки зрител. В полева болница в Италия медицинската сестра Хана (Жюлиет Бинош) се грижи за обгорял до неузнаваемост пилот. Тежка амнезия държи самоличността му в неизвестност и единственото, което намеква нещо за произхода му, е неговият английски. 

Когато Хана остава да се грижи за своя английски пациент, успява да научи повече за него от откъслечните му спомени.

Филмът разгръща галерия от човешки характери и сложни съдби. Показва трагедията на една любов, неспасяема пред силата на войната. Тежък и смислен, „Английският пациент“ просто не би бил същият без Жулиет Бинош.

Дан в реалния живот, 2007 г.

Филмът разказва за историята на Дан Бърнс (Стийв Карел). Той е вдовец и живее с трите си дъщери сам. Животът е труден, но Дан се справя и успява да поддържа баланса в семейството. Статиите, които той пише в местния вестник, са харесвани, защото се занимават с възпитанието на децата, както и с грижите, които са необходими за тях. На пръв поглед всичко изглежда нормално, грижовният баща знае какво прави и как да се грижи за децата си. Идилията се разпада с гръм и трясък, когато Дан се влюбва в приятелката на по-малкия си брат. Тя е не друга, а героинята на Жулиет Бинош. Тогава правилата, за които пише в статиите си, не важат за него. Но какво да се прави, когато любовта се появи, а човек се оказва неподготвен за това…

Леки момичета, 2011 г.

Ан (Жулиет Бинош) е журналистка, която подготвя материал за френското издание на сп. Elle. Темата е „проституцията сред студентките“. Самата Ан симпатизира на две млади жени: полската студентка Алисия и французойката Шарлот, която живее в една от многото квартири в Париж. И двете са станали част от секс търговията по различни причини и докато те споделят проблемите си с Ан, зрителят успява да надникне в ежедневието им. Междувременно Ан трябва да се справя с буржоазната реалност на собствения си живот. В него взискателният и дистанциран съпруг сякаш е женен за мобилния си телефон. По-големият ѝ син – тийнейджърът Флоран, презира родителите си и витае сред облак от марихуана, а по-малкият – Стефан, е пристрастен към плейстейшъна си. Това е драма, преливаща от актуалност, а Жулиет Бинош  прави великолепна роля.

Париж, 2008 г.

Пиер е  професионален танцьор. Той страда от тежко сърдечно заболяване. Чакайки трансплантация, която може да спаси или не живота му, той няма нищо по-хубаво от това да погледне хората около него от терасата на апартамента си в Париж.

И както самият той казва, всички, които наблюдава, се превръщат в герои от неговия сериал.

Сестра му Елис  (Жулиет Бинош) се появява, за да се грижи за него. Тя е самотна майка на 3 деца. Нейната поява не променя новия живот на Пиер. Вместо да танцува, той наблюдава как парижаните танцуват пред очите му. А зрителят, съпреживявайки цялата тази история, лесно си дава сметка за наистина важните неща в живота.

Жулиет Бинош е актриса, която те покорява с женствеността и таланта си. Във филмите с нея сякаш винаги има някаква магичност. Доказателството са 5-те драматични филми с нея, които ти предлагаме. За теб остава само да ги изгледаш и ще се убедиш в думите ни.

След френското чудо Жилует Бинош, следва да видим какви ги твори в киното и мексиканската фурия Салма Хайек.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *