10 велики герои от филмите на Куентин Тарантино

Кои са най-запомнящите персонажи във филмите му

0 коментара Сподели:

Каквото и да си говорим за Тарантино, никой не може да отрече очевидното – когато става дума за изграждане на запомнящи се герои, той е непобедим. Всичките му 9 филма са пълни с безумни типове и типеси –

ето най-колоритните:

Мистър Блонд

Две думи само: Майкъл Медсън, Reservoir Dogs. Велик филм с велика роля на велик актьор. Плюс това цялата история започва от неговата любов към ненужно насилие. А сцената как се разправя с ченгето под звуците на жизнерадостно парче, е визитна картичка на за режисурата на Тарантино.

Виж повече: Маниите на Куентин Тарантино

Винсънт Вега

Най-великата роля на Джон Траволта и един от най-добрите герои в киното на всички времена. Винсънт Вега от Pulp Fiction е брат на Вик Вега (Мистър Блонд) от Reservoir Dogs. Това обяснява наглостта и глупостта му. Проблемите със стомаха най-вероятно са от хероина.

Мистър Пинк

Тарантино толкова харесвал персонажа на Мистър Пинк, че първоначално мислел да изиграе точно него. После Стийв Бушеми се появил на прослушване за ролята и му откачил ченето. Всички обичат Мистър Пинк. Всички без сервитьорките.

Джаки Браун

Джаки Браун е мацка на 44, която се бори да оцелее, докато всеки около нея се опитва да я въвлече в схемите си. Идеално в ролята се вписва звездата на 70-арските черни трилъри Пам Гриър. До ден-днешен това е най-човешкият образ, написан от Тарантино.

Алдо Рейн

Лейтенант Рейн, по прякор Алдо Апача в Inglourious Basterds е съвършен – той има една цел: да наказва нацисти. Въпреки че няма много други качества като човешко същество и не блести с особен интелект („Бонджорно!“), Алдо е творец и създава своя шедьовър в края на филма.

Клийф Буут

Дори критиците на Once Upon a Time… in Hollywood не могат да отрекат едно – Брат Пит убива в ролята на студения като лед, но чаровен на макс каскадьор Клийф Буут. Никой друг не може да го изиграе така – може би само Робърт Редфорд с машина на времето. 

Виж повече: Тарантино убива с Once Upon a Time in Hollywood

Миа Уолъс

(на отварящата снимка)

Уникалното изпълнение на Ума Търман в Pulp Fiction превърна Миа от просто „наркотизирана гангстерска компаньонка“ (както гласи описанието на гърба на старото родно VHS копие на филма) в една от иконите на 90-арското кино. Стил и класа струи от всяка нейна крачка, даже и с напудрен нос.

Ханс Ланда

Ловецът на евреи в Inglourious Basterds превключва от усмивка в убийствен поглед за части от секундата и изпитва истинско удоволствие да се гаври с хората, паднали в ръцете му. Кристофър Уолц завинаги е обречен да играе тази роля, макар и в други, нетарантиновски филми.

Булката

Беатрис Кидо, по-известна като Булката, е ролята на живота на Ума Търман. Неслучайно Тарантино я нарича своята муза – без нея филмът нямаше да е визуалният шедьовър, който е сега. За нейно нещастие тази отдаденост за малко да ѝ коства живота – Тарантино я принудил да кара кола по опасен път, което приключило с тежка катастрофа. Не е ясно дали Куентин вече е име в списъка ѝ, но най-вероятно няма да я видим повече в друг негов филм. 

Джулс Уинфилд

Ако има снимка на bad motherfucker в речника, тя без съмнение ще е на героя на Самюъл Джаксън с палавата къдрица. Безскрупулен убиец със склонност да рецитира Езекил 25:17, който по-късно наистина открива Господ покрай събитията във филма. С него е свързан и най-задаваният въпрос: „Какво има в куфарчето в Pulp Fiction?“. Самюъл Джаксън най-после даде отговор, напълно в свой стил: „Лампичка и батерии“.

Ето и 3 филма на Тарантино със жесток саундтрак

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *