5 толкова „горещи“ книги, че възбуждат всички сетива

0 коментара Сподели:
reading

Август може и да оправдава славата си на най-горещ месец, но ние имаме едно още по-горещо предложение за теб. Няколко книги, които нямат нищо общо с евтините булевардни гротески, но могат да те възбудят толкова умело, че да искаш още. 

И тук нарочно няма да включим противоречивия „50 нюанса сиво“, сам си вади изводите. 

Ето малко класна литература, която, освен че залага на приятен съспенс и прекрасно изградени герои, предлага и скандално горещи сцени, от които и Риана би се изчервила. Така че вероятно е добра идея да не ги четеш в метрото…

„Любовникът на лейди Чатърли“, Дейвид Лорънс

Една класика в еротичната литература, която скандализира и днес, пък какво остава, когато е издадена през 1928 година… Цензурата и забраната са нейна съдба чак до 1960 г., а след това е и филмирана. Става въпрос за страстна жена, омъжена за инвалид от Първата световна война. Тя бързо си намира любовник в лицето на градинаря, който май си я изнасилва първите пъти, след което отношенията им стават по-дълбоки. Езикът в книгата е цветущ, героите говорят толкова прямо за секса, че някои читатели може да я намерят и за образователна.

Виж повече: 7-те най-съблазнителни герои в литературата

„Планината Броукбек“, Ани Пру

Ако си гледал филма с Хийт Леджър, може и да имаш някаква идея – двама каубои се влюбват и правят разни забранени от обществото неща. Тази малка книжка обаче не е за гей секс, макар че и това го има, но е предимно за любовта, за потискани чувства и бурни емоции.

Остави настрани предубежденията си и се гмурни в тази дълбока история с наситена еротика.

„Двор от мъгла и ярост“, Сара Дж. Маас

Втората част на трилогията „Двор от рози и бодли“ се оказва направо помитаща. Може и да изглежда като поредната тийн поредица, но всъщност е толкова интересна и пълна с обрати, че бързо се харесва на всяка възраст. Колкото до точно тази втора част, неслучайно най-търсена в Google e глава 55. Трудно може да се разкаже, без да се развали напрежението в историята, но си заслужава да се прочете първо „Двор от рози и бодли“ и след това 54 глави, за да се стигне до въпросната 55-а с хъба-хъба съдържание. А по-нататък се намесват и сцени с боя. Гъста БОЯ! Каквото и да се каже, ще е малко…

„Друговремец“, Диана Габалдон

Диана Габалдон има доста талантливо перо – все пак е написала 4 тома от тази поредица, всеки способен да те убие с теглото си от над 800 страници. Но си заслужава всеки ред. Освен интригуващата история секси сцените направо замайват. Медицинска сестра от наши дни се озовава в Шотландия през XVIII век, където се влюбва в местен.

Ако си мислиш, че сериалът е секси, нямаш идея какво те очаква в книгата…

„Делтата на Венера“, Анаис Нин

Анаис Нин е една от първите жени, които публикуват еротика в чист вид, вероятно подтикната от небезизвестното си скандално гадже Хенри Милър. Историите в този сборник са написани за „анонимен колекционер“ и дълбаят всяко табу, без да се интересуват от шока, който предизвикват. Подобна висока литература описва чувствено това, което някои смятат за извращение, а други за забавление. Четиво, което е препоръчително да се държи на нощното шкафче за едни по-диви нощи.

Още книжни коментари и класации виж тук

Виж как да излезеш от читателски застой

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *