Birthday playlist: Лени Кравиц

Той има рожден ден през май и по повода те черпим с пет от най-добрите му музикални превъплъщения.

0 коментара Сподели:

Лени е едно типично момче от Бруклин. Той идва на бял свят като плод на любовта между майка му, актрисата Рокси Рокър, и телевизионния продуцент Сай Кравиц. Семейството се мести в Калифорния, но Лени не спира да мисли за Ню Йорк и в началото на 80-те се връща.Още докато учи в гимназията, записва сполучливи демозаписи, към които интерес проявяват немалко звукозаписни компании. Голяма част от тях обаче искат от Лени да направи песните във вид на по-комерсиални радиосингли. Той отказва. Среща актрисата Лиса Бое, с която създават красива дъщеря. В началото на кариерата си Лени живее на ръба на мизерията. 

Покривът му е кола под наем, за която плаща по 5 долара дневно. Мечтата му обаче е по-силна от бедността.

Нещата си идват на мястото, когато през 89-а „Вирджиния Рекърдс“ го вземат в състава си. А големия удар Лени прави още през следващата година. Парчето му с Мадона JustifyMyLove го превръща в музикална икона. Въпреки близките отношения с Мадона и световната слава Лени не се главозамайва и следващите му албуми са също толкова музикантски изпипани и силни.

  

Лени Кравиц много обича да работи в колаборации. През годините той прави хитове с Ванеса Паради, Мик Джагър, Бъста Раймс, Мери Джей Блайдж, Джей Зи, Кейти Пери, Миси Елиът, Майкъл Джексън.

Различни колаборации изпълват и личния му живот. За интимни отношения с Мадона Кравиц отрича, но връзките му с Кайли Миноуг, Натали Имбрулия, Ванеса Паради, Мишел Родригес, Адриана Лима, Стела Маккартни са изцяло на светло. А през изминалата година за неслучилия се брак между него и шармантната Никол Кидман мнозина съжаляваха. Но такъв е Кравиц обича да се целува пред обективите на папараците, а на някои годеници това не им понася. Трябва да свалим шапка пред чудесния му вкус към женската половина от човечеството. Най-вероятно взаимоотношенията му с тези красиви създания го вдъхновяват да създаде евъргрийни като BelieveinMe.

Кравиц е винаги силно ангажиран със социалните теми. През 2011 албумът му BlackandWhiteAmerica изразява твърдо и ясно позициите му спрямо дискриминацията, която върлува в американското общество.

В последните месеци Лени често е засичан в компанията на един от най-красивите модели на „Виктория Сикрет“ – Барбара Фиалхо. Дали ще я вземе на турнето си, което започва на 31 май в Мюнхен, предстои да разберем. RaiseVibration е заглавието на 11-ия албум на Кравиц, който той издаде в началото на тази година. Въпреки че вече над 30 години твори музика, певецът разказва, че работата става все по-трудна. Траковете за този албум той създава на Бахамите – родното място на майка му и негов дом към днешна дата. Кравиц разказва, че само близо до тези райски острови успява да намери нужното спокойствие и свобода, за да създава музика извън тенденциите и стереотипите. Като най-силно парче от албума се очертава It‘senough.

Но и целият проект заслужава да го пуснеш в колата. На 26 май Лени стана на 54, а един от най-силните му цитати от последните години гласи: Любовта, креативността и възможностите са винаги във въздуха. Сграбчи ги и си върши своите дела.

Ако пък искаш да чуеш седем парчета, облечени в седем житейски мъдрости – по една за всеки ден – виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *