8 нелепи БГ рап звезди

Едни размисли върху новите звезди на БГ рап сцената

0 коментара Сподели:

14-годишният ми племенник успя да разцъка нещо по лаптопа ми и заради това алгоритъмът на youtube ми предложи да слушам най-любимата му музика – модерния български рап. От чист интерес просто исках да чуя бъдещето на този стил у нас, за което

дори Ицо Хазарта тежко скърби в новия си албум.

Смея да твърдя, че поразучих новите звездички, звездища и съзвездия на българската сцена.  И затова си позволих като човек, отгледан от олдскул вълната, да направя следната класация:

Pavell и Venci Venc'

Тези двамата имат някакво странно раздвоение на личността. В клиповете им ги облича нещо като стилиста на Папи Ханс, но на едно още по-тежко ниво кич. По телевизията обаче се потят в някакви костюмчета в стил „бивши затворници на интервю за работа“. Впрочем трябва да им се признае, че дори като им омръзна да пишат дълбоки рими като „Хавана, Хавана, Хавана, Хавана“ или „ти не си изкуствена, ти си изкуство“, измислиха как да продължават да ги дават по ТV-то – станаха водещи в риалити за wannabe певци. Надявам се от шоуто за таланти да им плащат добре, защото сигурно им е кофти всеки ден на работа да гледат хора, които наистина са талантливи.

Боро Първи

Боро има дует с Тита и за моя голяма изненада тя рапира по-добре от него. Мисля, че той никога не е искал да стане рапър, но му е трябвало оправдание да ходи с шапка навсякъде. Затова е хванал микрофон с аутотюн и е започнал да моли други тъжни рапъри да влиза в песните и клиповете им с оригиналното „СКРРР, СКЪР, СКЪЪЪЪЪР“ или да римува устата с устата. Не, не се шегувам, говоря за шедьовъра „по-добре на хората в устата, отколкото в краката, затова на всичките в устата“.

Дим

Той май не е от новите рапъри и ако съм разбрал правилно от компилацията, която ютюб ми предложи –  наскоро се е преоткрил и се е прекръстил от ДимчоУ на Дим. За съжаление е забравил да каже на мениджъра си и сега има раздвоение на личността. ДимчоУ носи официални анцузи и прилича на онези добре познати герои от града, които зареждат дюнерджийници с баничарка. Дим от друга страна изглежда като всеки млад и зелен wannabe предприемач, който кара електрическа тротинетка от Бизнес парка до най-близкия наргиле бар. 

VessoU

Неговото име като на ДимчоУ най-вероятно е вдъхновено от баба му, която го е викала по този начин от балкона на някоя панелка. Творчеството му е силно заимствано от Сашо Роман и типично за феновете на поп-фолк титана, нещо не е искал много да дава пари за бензин. За какво говоря ли? Когато е снимал клипа на „Побелях и остарявам“, най-вероятно е качил трима от групата за споделено пътуване, за да заснеме оригиналната си идея. Честно казано, на ВесоУ му се получава да рапира, но след рими като „Има слух тука в нашето кметство, че късата пола води до кратко детство“ най-вероятно няма да го пуснат на участие в детските градини. 

BOBKATA

Заради стилистиката му на DJ от дискотека в някое забутано село прилича по-скоро на спасител от Албена, който е уволнен, защото е пощипвал рускините на плажа. Гледа да прави песни само с хубави момичета, за да се продават по-добре шапките му идиотки, щамповани с логото на крюто му. А логото представлява череп с шапка идиотка. Слушам песента му Bloody Mary от около две минути и текстт засега е само „bloody Mary, bloody Mary, bloody Mary, bloody Mary, далавери, далавери, давай давай далавери“. Очаквам развитие. 

Bimi

Бими изглежда като дилър от Гоце Делчев, който е сбъднал детската си мечта – да стане дилър в София. Носи шушлякови елеци и броеница с кръстче ала футболист на Хебър Пазарджик. Като рапър блести с рими в стил „Който ме знае, ме познава“. И да, ако съдим по това, колко гледания има на клиповете си, само хората, които го познават, знаят кой е. 

Дeнята

 Денята е дуетната половинка на Бими в един от популярните риалити формати за таланти. За съжаление България така и не намери талант в тях двамата. За разлика от Денята, Бими вече се радва на солова кариера. Единствената причина някой да ги знае е, защото се заяждат с един от родните влогъри, който се изживява като повелителите на 14-годишните набори на моя племенник. Затова, като отвориш някой техен клип, коментарите са само „Чарли Танев е най-лудият“… с 14 хиляди лайка. 

Бандата на ръба

Бандата на ръба или „Какво ако колеги, работещи в бензиностанция, решат да си направят трап трио“. Момчетата от БНР имат песен с Гери-Никол, което носи точки за престиж, но Гери дори не се появява в клипа с тях. След като от останалите само те ми направиха достатъчно силно впечатление, подробно проучих творчеството на Бандата. Затова мога да заключа, че музикалният им стил е кофти рап с чалга мотиви като „боса на кокоса, шефа на релефа. Алелелейлей“ и често споменаване на известни марки измежду недотам добри рими като“искам сакове LUI (да, онази марка, която не се изписва така), трап, трап, трап, плащам в евро, чу ли?“.

А кои са 10-те най-просташки рап парчета напоследък

Ето и 5 игри със сюжет, по-добър от филми.

Гледа ли новото ни видео?! Виж нашите бюти тайни за лятото

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *