И твойта маска също: репортери без граница

Александър Марков, който каза това, което всички си мислехме

0 коментара Сподели:

В пряко предаване от Вашингтон БНТ изпитаха технически затруднения от нов тип. През годините от Телевизията майка сме свикнали да очакваме всичко – лапсуси, фактологически грешки, смешни думи в надписите, безумни коментари. Заснемането на слънчевото затъмнение също всеки път успява да ги затрудни. Кореспондентът на БНТ във Вашингтон Александър Марков обаче високо вдигна летвата (или дълбоко заора дъното в зависимост от гледната точка).

Докато си мислеше, че е извън ефир, той избълва звучен и доста гневен фристайл по посока на маската си и нейната майка, напълно в стилистиката на младия Мишо Шамара.

Честно, доста рапъри не са достигали подобно красноречие в творчеството си. За енергията и откровения поток на съзнанието даже няма да отваряме темата. DMX цъка завистливо с език.

Естествено, видеото стана вайръл, в реално време – буквално за секунди взриви интернета. Отзвукът в социалните мрежи беше несравним с нищо в съвременната история, коментари също не липсваха:

Независимо от всичко за мен големият победител на днешния ден си остава репортерът на БНТ с проблемната маска. Истински обединител на нацията!

(Драго Симеонов);

„ЧовекА казА важните неща, които всички ни вълнуват!“

(Pippi Rollin);

„От много време не съм гледала по-искрено изказване по ТВ!“

(Станислава Кръстева);

„Човекът каза на глас това, което ние мънкаме под маските!“

(Калина Калева);

„Репортерът на БНТ – най-добрият рапър в БГ!“

(Тео Чепилов).

След като за една вечер се превърна в национална и дори световна звезда, самият Александър Марков намери за нужно даже да пусне извинение: „Колкото и да се стараеш, да отделяш време и да се подготвяш, колкото и да си наясно с правилата за поведение в ефир, в определени моменти, когато си 24 часа на крак, не си спал от денонощия и очилата ти се изпотяват от собствения ти дъх, казваш неща, които не бива. Поднасям извинение на зрителите на БНТ за недопустимия език в ефир. Благодаря на колегите за подкрепата и разбирането. БНТ е институция и ние всички ежедневно работим с високи стандарти за професионализъм и етика.“

Бъдещето му засега е неясно – все пак и за по-малки гафове са уволнявали служители от БНТ. Може би обаче хип-хоп сингъл за R’n’B Records е по-добра посока за кариерно развитие на репортера. Така де – имахме Лудия репортер, вече имаме и Псуващия.

3 доходни професии, които можеш да работиш от къщи.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *