„Под прикритие“ – Юлиан Вергов става новият Главен, а Джаро се завръща!!!

БНТ официално обяви, че на екран се завръща „Под прикритие“, а новините за главните герои направо ни изстреляха в Космоса. Ето кой е новият Главен

0 коментара Сподели:

„Няма Джаро, няма Маро“ и „Ще те смажа!“

са само няколко от репликите, които превърнаха сериала „Под прикритие“ в абсолютно иконичен. След близо 8-годишно прекъсване всички фенове буквално полудяха, защото вчера беше съобщено, че историята на ченгето под прикритие Мартин (Ивайло Захариев), мафия босовете Джаро (Михаил Билалов), Иво Андонов (Захари Бахаров) и антимафиота Емил Попов (Владо Пенев) се завръща на екран за Сезон 6.

Това стана ясно от съобщение на Българската национална телевизия (БНТ), като ти припомняме, че продукцията имаше пет сезона, а последният епизод беше излъчен през юни 2016 г.

Огромните новини са, че като герой в „Под прикритие“ влиза Юлиан Вергов, който ще бъде новият Главен. Сезон 6 ще разиграва сюжет, който се случва няколко години след последните кадри, които сме гледали, а Джаро и Куката отново ще бъдат в сериала.

Появяването им най-вероятно ще е в ретроспективни епизоди, които ни припомнят за основния сюжет и герои на вече миналите сезони. От БНТ съобщиха, че в момента се пише сценарий, снимките ще са това лято, а готовата продукция може да очакваме през 2025 г. Слухове твърдят, че другият главен герой – Мартин, който е изигран от Ивайло Захариев няма да се появи в сериала, тъй като съди БНТ за неизплатени хонорари.

Иво Андонов, изигран от Захари Бахаров също беше фатално убит в последния сезон, така че не е ясно кой ще заеме мястото му.

След обявяването на новината бившите сценаристи на продукцията се разграничиха от продължението, като го нарекоха „отчаян опит за ПР“. Георги Иванов, който е част от сценарния екип, написа:  „Да не говорим, че БНТ нямат правата върху историята и героите. „Под прикритие“ беше успешен и приключи като успешен проект. Въпрос на хигиена е така и да си остане“. Сагата прави новия сезон още по-интересен, защото, ако култови актьори не се появят в него – въпросът е кого ще гледаме тогава в легендарните им образи? Надяваме се поне известните реплики да се завърнат на екран, а ако си забравил защо този сериал беше толкова гледан, припомняме ти любими изрази, които още помним.

„ЩЕ ТЕ СМАЖА!“ – Иво и Куката успяват да си спасят приятелството за разлика от Джаро и Иво, които завинаги остават врагове. Следва реплика, при която Иво изглежда толкова заплашително, че върколак би се стреснал и подвил опашка. Джаро показва най-отвратителната си страна – не само че престъпва всички граници с убийството на майката на Иво, но и съвсем открито го провокира.

„ТАНЦЬОРИ НЕ ТИ ЛИ ТРЯБВАТ?“ – В една трагикомична сцена Люси Иларионов, играещ доста добре Люси Иларионов, се е забъркал с Косъма в опитите му влезе в шоубизнеса, а покрай него и в гащичките на барманката Ади.

Музикалният продуцент се сблъсква със страничния ефект на това да работиш с гангстери – често ти се качват на главата… буквално.

След като всички от бандата са се изредили да набият Люси, идва Куката и казва: „Извинявай, че те безпокоя, ама… танцьори не ти ли трябват?“. Тази бележита сцена ще остане в историята и по друга причина – там се ражда и още една легенда: танцът на Куката.

„НЯМА ДЖАРО, НЯМА МАРО!“ – Иво и Джаро са развалили отношенията си и Андонов става бос. Въпросният лаф е част от реч на Куката за изясняване на принципни ситуации с евентуални бъдещи бизнес партньори: „Разбра ли ме, пикльо. Оттук нататък се отчиташ директно на мене.

Няма Джаро, няма Маро. На улицата има нов шеф и той се казва Иво“.

„Q7 КАРАЛ ЛИ СИ НЕКОГА?“ – Нека малко да разведрим тежката тема с едно кратко комедийно включване, което се случва точно преди поредната епична драматична сцена. Служител на планинската служба се опитва да предупреди Иво за тежките метеорологични условия, но вместо благодарност получава нелепа история и хаплив коментар. Както може би се досещате, това вече е продуктово позициониране.

Но пък което си е истина, истина е – този джип на ауди може да изкатери всяка заснежена планина, нали? Значи фукня с покритие не е фукня, а факт.

„ЗДРАВЕЙ, МАРТИН, ВСИЧКО Е ПО МЕД И МАРГАРИН“ – Време е и за някоя от бележитите шеги на Косъма. Хуморът на Киселов е малко като атаката на млад и амбициозен футболен нападател – рядко улучва, но пък не спира да опитва. В тази сцена той трябва да звънне на Мартин и да му каже просто, че всичко е наред. Понеже е духовит като стадо вентилатори, Косъма естествено трябва да пусне смешка – а именно лафче за чудо и приказ.

„ПРЕСТЪПНИЦИ ЛИ СЕ РОДИХМЕ?“, „ПРЕСТЪПНИК НЕ СЕ РАЖДАШ – ПРЕСТЪПНИК УМИРАШ!“ – Една от най-сериозните мисли в сериала, естествено, се ражда в разговор между Куката и Иво. „Престъпници ли се родихме?“, пита Куката, за да получи отговор стил късметче от кафе: „Престъпник не се раждаш – престъпник умираш!“. Доста по-оригинално от стикер за кола стил:

„Добрите момчета отиват в рая, лошите – където си поискат“. Но явно не е съвсем така – лошите явно отиват в ада и всичко си е на мястото.

„А ДА ТИ НАПРАВЯ ЕДНА СВИРКА ИСКАШ ЛИ?“ – Една велика сцена между Иво и Куката, която показва много важен аспект на мъжкото приятелство: колкото по-близки са двама души, толкова по-големи обиди си казват един на друг. Според кварталната логика на нещата мъжете си викат неща като „тъпак” и „балък”, но не го мислят.

„КУЧЕТО УМРЯ, ДА ЖИВЕЕ КУЧКАТА“ – Трилогията за Иво и Куката завършваме с една по-драматична сцена, в която се разяснява какво се случва с бизнеса след неочакваната кончина на Джаро, в някои среди и държави познат като Ил Кане, на български Кучето, на руски Сабаката.

Една нелоша интерпретация от страна на Андонов на класическата фраза „Кралят е мъртъв, да живее кралят“. Също така имаме игра на думи „куче“, „кучка“, „ил кане“, абе сложна сцена с драматургия на няколко нива.

„НЕДОСЕГАЕМ, ШЕСТА СТЕПЕН“ – Една класическа сцена, може би сред най-силните в пети сезон – Мартин и Иво се срещат за първи път лице в лице от много епизоди насам, колкото да разменят няколко хладни фрази: „Между другото, вече съм инспектор, първа степен“ с отговор: „Между другото, вече съм недосегаем, шеста степен“. След което между другото Мартин вече е ядосан на десета степен. Уникална изиграно с една много приятна заплаха във въздуха.

За още от същото – виж 20-те най-култови реплики в „Под прикритие“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *