Загадките на древна София

Когато не можеш да пътуваш в пространството, пътувай във времето и обиколи Сердика между II и VI век

0 коментара Сподели:

Историята на София е дори по-богата от архитектурните стилове, които можем да открием по улиците й. Централната част на града е пълна с важни икономически и административни сгради, сред които можеш да се разходиш. Ако изложените археологически останки те привличат, чети смело надолу.

Не, не говорим за пътуване във времето, това още не сме овладели.

Открихме обаче Serdica Riddles – първата по рода си приключенска игра пътеводител,

която те води през археологически забележителности и музейни експонати от антична Сердика. Телефонът ти ще те пренесе в магическото време между II и VI век за страхотната възможност да опознаеш града по начин, възможен досега само чрез въображението. Древните тайни на града се разплитат пред очите ти чрез загадки. Обиколката на града е придружена от сердикиеца Луций, който споделя интересни детайли за античния град.

Играта вече може да бъде свалена от App Store & Google Play.

Богатото минало на града, предадено по иновативен и модерен начин, на нас ни звучи страхотно. Трите загадки, включени в безплатната версия, можеш да разплиташ сам, с приятели или колеги, семейство и дори непознати за по-забавно приключение. Ако си истински приключенец и три загадки ти се струват малко, в платената версия те са цели 17.

Освен че предизвикват познанията ти, дават възможност за преоткриване на красива София от преди 18 века само с телефон в ръка.

Загадките си имат подсказки, така че не се притеснявай, ако започнеш да си задаваш въпроса, дали въобще някога си присъствал в час по история. Можеш да спираш и продължаваш с играта когато искаш и прогресът ти ще бъде запазен. Ако успееш да откриеш всички древни тайни на града, печелиш супер познания, с които да омаеш приятелите си, както и почетна значка на Сердика!

Serdica Riddles е проект на фондация „Съкровищата на България“, а сега хващай телефона и тръгни на обиколка – Сердика те очаква.

Разходи се из сценариите за край на света, които не се случиха.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *