5-дневно предизвикателство, ако си фотолюбител

Или 5 идеи за снимане, с които да се позабавляваш

0 коментара Сподели:

Докато скролваш във фийда си в Инстаграм, задавал ли си си въпроса: „Как точно ги правят тези снимки?“. Ако си от онези потребители, които се наслаждават на социалните мрежи, опитват се да докарат супер якия кадър, който просто плаче да бъде споделен, но все нещо не им се получава, когато сами се опитат, това предизвикателство е за теб! Не казваме, че ще стане отведнъж и че ще се наредиш в топ 5 на Photography инфлуенсърите веднага, но можеш да опиташ. Плюс това, какво ще правиш така или иначе цял ден?

Вместо да ровиш безцелно в телефона, снимай с него!

Повече детайли

Направи снимка, в която водещото е детайлът. Опитай се да снимаш така, че при обработката след това да можеш да изрежеш дори само част от кадъра, с обекта, който искаш да запазиш и покажеш, и той да изглежда като самостоятелно заснет.

Просторни снимки

Ако имаш широкоъгълен обектив, защо не опиташ да хванеш цялата стая или да подредиш цялото семейство в една редица, за си направите обща снимка? Ако дадеш воля на експериментаторския си дух и чувство за хумор, с широкоъгълна камера можеш да постигнеш и много забавни, умишлено изкривени портрети.

Можеш да си направиш дори фотоалбум от „стаята с кривите огледала“.

Успехът в социалните мрежи е гарантиран, най-вече с предизвиканите от вас усмивки.

Новият брой на Go Guide е тук!

Големите тайни на малките неща

Опитайте да влезете с камерата в микросвета на сладкишите, които правите, или дори на малките детайли от тяхната украса. Ако имате екзотични подправки и ги снимате отблизо, може да завихрите дори куест „какво има на тази снимка“. 

Портрет или селфи

Правенето на портрети би могло да бъде процес на интензивно общуване между хората, които влизат в ролята и на модел, и на фотограф. Но дори да си сам вкъщи,

защо не опиташ да си направиш селфито, което най-добре те представя?

Друга идея е да направиш серия автопортрети от различни часове на денонощието.

Разкажи ми с видео

Накрая на предизвикателството измисли сюжет за видео и го заснеми на one shot. Може да направиш поздрав за близките си или да покажеш как минава денят ти у дома, вариантите със сигурност са много.

Всички тези предизвикателства стават много лесни с новия Huawei P40 Lite. Той разполага с висок клас четворна камера с изкуствен интелект, което означава богат избор от гледни точки, ъгли и разстояния на заснемане, с които да се заиграете с фото обектите си както в затворени и принципно трудни за добро улавяне в кадър пространства, така и с широки и далечни хоризонти, и разбира се – с автопортрети и портрети на хората около вас. Работещата с изкуствен интелект фотографска система на Huawei P40 liteсе състои от 48 MP основна камера, 8 MP ултраширокоъгълна камера, 2 MP макрокамера и 2 MP боке камера.

Ако си търсиш работа, добри новини – вече може и от дивана! 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *