Арт резиденция на село

Как един млад графити артист вижда творческото си бъдеще в Стара планина

0 коментара Сподели:

Мирослав е супер усмихнат млад творец, който, противно на желанието на мнозина да живеят в големия град, избира по-нестандартната локация на китно село в Габровско.

Успява да твори и да се наслаждава на дивия живот, избягвайки от капаните на забързаното ежедневие.

Именно това го кара да обръща внимание на истински важните и интересни за него самия занимания. Сигурни сме, че и ти като нас си мечтал поне за малко да имаш възможността да избягаш към едно такова райско място и да видиш докъде ще те доведе собственото ти любопитство. Сега имаш възможността да се присъединиш към малката армия на Миро, както и да споделиш удоволствието от създаването на изкуство рамо до рамо с него. Виж как.

Правещ план за реализирането на един такъв проект, той кани всички нас на изложбата си Define the Line, която се включва в събирането на средства за изграждането на творческо ателие – арт резиденция за графика в село Балани, Габровско. 

А именно място сред природата, където творците да черпят вдъхновение и да споделят удоволствието от реализирането на идеите си.

Краудфъндинг проектът на Мирослав е подробно описан в www.indiegogo.com, така че да се запознаеш с всеки отделен разход и детайл по пътя на построяването и изграждането на концепцията. Бидейки сътворена, арт резиденцията ще представлява част от световната мрежа Worldwide Network of Artist Residencies. По този начин артисти от цял свят ще могат да посетят локацията, ставайки съпричастни с разнообразните събития, случващи се на нейна територия.

Ако идеята те е грабнала и искаш да оставиш своя принос в осъществяването ѝ, заповядай на изложбата на Мирослав Define the line – движена от интуицията и простичката нужда за сътворяване.

В изложбата ще бъдат представени калиграфии, абстрактни рисунки и колажи, изпълнени главно чрез техниката ситопечат.

Призоваваме те да си позволиш да се потопиш в изкуството, да го усетиш, да му се предадеш и да се оставиш да те развълнува. Тя е нестихващ експеримент и изследва нови възможности. Младият автор е едва на 25 години – всестранно развита личност, която владее изкуството в неговите разнообразни форми. Занимава се с фотография, графика, калиграфия, видео, анимация и често смесва всички тях в едно като един истински съвременен творец. 

 

Ако литературата е твоето изкуство, виж какво четохме наскоро.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *