5 филма в Дома на киното през този квАРТален уикенд

Този път избрахме да селектираме петте филмови ленти през уикенда, заслужаващи пълното ни внимание

0 коментара Сподели:

Слагаме фокус на почивните дни, защото премиерните заглавия в тях не са едно и две, звучат доста обещаващо и определено бихме могли да останем на червените кресла задълго. Няма да се изненадаме, ако и ти си на тези координати на 15 и 16 септември, реейки се в артистичната атмосфера на третото издание на КвАРТал, а какво по-хубаво от това да прибавиш още едно изкуство към целия арт въздух наоколо. Виж кои филми в програмата могат да те отведат право към киносалона. 

ГРАЖДАНИНЪТ ЛЕЙН

Сюжетът ще ни пренесе направо в живота на един човек със сложен и противоречив характер, може би истински сноб, чиято воля обаче да открие галерия за съвременно изкуство в Дъблин е толкова силна, че чак я усещаш и ти. Напълно отдаден на идеята да възвиши публичния достъп до изкуството, „Гражданинът Лейн“ успява завинаги да оформи отношението към изкуството в Дъблин, а какви са точно мотивите му за това, ще разберем пред екрана.

Кога: събота, 17:00 ч.
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

ИЗГУБЕНИ И НАМЕРЕНИ

В тази лента ще се запознаем със седем истории и двадесет актьори, заснети в продължение на пет години. Филмът разплита и заплита цяла серия от колоритни събития, които са комични, трогателни и отвлечени в затворената реалност на бюрото за загубени вещи на малка провинциална гара. Действието се развива в Ирландия, а там обикновено нещата са доста заплетени, особено в случая.

Кога: събота, 20:30 ч.
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

АЗ СЪМ ТИ, АДРИАНА

Недовършеният роман „Роман без заглавие“ на Димитър Димов и продължението му, написано от неговата дъщеря, се превръщат в муза и основа причина за създаването на този филм.

Сюжетът представя красивата дама Адриана от стария хайлайф, която на преклонна възраст се връща назад към миналото си.

В тази посока я обръща една дама на име Юра, която първо е в ролята на компаньонка на Адриана, но впоследствие двете се сближават дотолкова, че съдбите им сериозно се преплитат.

Кога: неделя, 14:45 ч.
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

БЯГСТВО КЪМ СОФИЯ.GIF

Българското заглавие директно ще ни зададе въпроса, защо си струва да избягаме към София, а същевременно с това в продължение на 43-минутната лента, направена от музика и GIF, ще се опита и да ни даде отговор. За любовта към столицата и топлата връзка с изкуството ще ни разкажат Христо, Тони, Крис, Самуил, Макс и Рубен – фотографът, актрисата, създателят на електронна музика, учителят и книжарят, всичките творци по своему, защото, ако творците могат да обичат София, значи могат всички.

Кога: неделя, 17:00 ч.
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

СЛЪНЦЕТО В НАС

Може би това е сюжет, в който всеки ще улови голяма част от себе си и по-конкретно от познатото чувство да търсиш смисъла. Филмът ще ни потопи именно в една такава история, в която художничката Изабел загърбва отношенията със съпруга си с ясната идея най-сетне да открие истинската любов и истинската причина да съществуваш, за която всички отваряме широко очи.

Кога: неделя, 20:30 ч.
Къде: Дом на киното
Вход: билети тук

Научи нещо повече за воайорството в живота и в киното. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *