Есенно почистване… на душата

Остави тъгата си вкъщи и потанцувай!

0 коментара Сподели:
Есенно почистване... на душата

Много взехме да се оплакваме в последно време от идването на есента, а забравихме, че нашите географски ширини са особено привлекателни именно заради смяната за сезоните. Че кой иска целогодишно да се подлага на тежки диети, за да изглежда добре на плажа дори и през ноември. Есента може да бъде разгледана като заслужена почивка от летните приключения и като преоткриване на личността, стига тази личност да си позволи да обикне есента, вместо да я напада публично във фейсбук.

Ако разглеждаш новия сезон като възможност за израстване,

няма да се стига до тежките есенни депресии, за които фармацевтите предупреждават още от август. А че всичко се променя, е една от даденостите на живота и колкото повече се борим срещу нея, толкова повече нараняваме себе си. Както всеки понеделник е обещание за промяна, така и смяната на сезоните може да бъде разгледана като възможност да преживеем нещо ново. Защо не започнем отначало, нов сезон, нови навици, нов външен вид, ново АЗ. Своя версия, по-добра от лятната и по-лоша от зимната.

Всички ние се събуждаме от летен сън, връщаме се там, където сме били и пролетта, но не успяваме да се порадваме на това, което имаме и не се е променило. Кой е казал, че вълнуващите преживявания са останали някъде там, по гръцките плажове и далечните непознати държави. Ние сме тук и сега и колкото по-бавно приемаме този факт, толкова по-тежко ще се сблъскваме с есенната депресия.

А сега е моментът да действаш и да подредиш приоритети си, за да не те посрещне следващият сезон неподготвен.

Есенно почистване... на душата

Карай го по-бавно

Изкушението да се разбързаш за някъде е голямо. Оправдаваме безобразното си тичане напред-назад с живота, който уж бил много забързан. Истината е, че животът си върви с еднакви темпове за всички и времето не се съобразява с работата ти и начина ти на живот, затова и ти не го обвинявай за провалите си. Дай си почивка от пътуванията, които знаеш, че са били чудесни, но са изтощили тялото и спестяванията ти. Есента е за бохемите и разполага с множество стратегии за облекчаване на ума на затормозения работещ човек. Опознай града без бързане, отиди на театър, на кино. Позволи си да забравиш, че времето изобщо съществува или че задачите теб чакат.

Работата не изглежда толкова страшна, когато намираш начини да се откъсваш от нея. Подари си живот без бързане. Наслаждавай се на виното си, разхождай се по ремонтираните улици (и за бога, гледай си в краката, че неравностите само чакат да се разсееш) и се приспособявай бавно към промените. Тялото и духът ти имат нужда.

Отърви се от всичко, което ти пречи

Знам, че в живота на всеки има неща, с които е трудно да се разделиш. И ако ти отнема много време да идентифицираш токсичните хора в живота си, то много лесно можеш да обърнеш гардероба си с главата надолу, да го пречистиш от всичко, което няма да носиш скоро, и да установиш, че имаш всичко, от което се нуждаеш. Остави любимите си ризи и панталони и се отърви от хората, които те подценяват и не те подкрепят, и любовните връзки, които ти носят само болка. Есента е идеалният момент за истинско почистване не само на дома, а и на душата. И като освободиш достатъчно място в живота си, току-виж си го напълнил с нови преживявания, интересни хора и една истински голяма любов. Може би те гледа в огледалото.

Открий нова страст

Ако си мислиш, че истинската страст се появява тогава, когато има към кого да я насочиш – грешиш. Страстта е онази нужда да запълниш някаква празнина в живота си. Това е моторът, който те отвежда до величието. Чувство, което не е нужно да бъде насочено единствено към любимия човек. Намери дейността в живота ти, която ще те кара да искаш още и още от нея. Ще раздвижва кръвта ти и ще замайва главата ти.

По това на време на годината градът извира от нови възможности. Коя е твоята?

Това са само някои от възможните предложения за есенно почистване на душата, но със сигурност има толкова много други неща, които да направиш, за да се почувстваш щастлив точно сега, в този момент, в този сезон. И няма гаранция, че ще си щастлив винаги, но опитът си заслужава. Есента е идеалната възможност да промениш нещо към по-добро. Направи равносметка на всичко, което си преживял през лятото, вярвай, че животът готви още нови и невероятни приключения по всяко време на година, и може да установиш, че тук и сега не е толкова лошо.

Виж какво друго носи есента.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *