5 Филма в Дом на киното, които ще те отведат до далечни места

Избираме най-лесния начин за придвижване - киното

0 коментара Сподели:

Пътува ни се, а единствено в киното това е напълно възможно на приемливи цени. През следващата седмица ще пътуваме до Кайро, Буркина Фасо, Англия и къде ли още не, без дори да напускаме София. Приготвили сме ти нова порция вълнуващи киноленти, които ще обогатят есенните хладни вечери. Имаме и три филма, част от CineLibri, защото никак не ни се иска фестивалът да свършва. 

ИМА ЛИ ЛЮБОВ, ИМА И ОМРАЗА

Лентата е част от фестивала CineLibri и е екранизация по романа на Адолфо Бийо Касарес. Жанрът е смесен и това прави филма изключително любопитен за зрителите. Може да се насладите на трилъра с елементи на ирония, романтика, но примесена и с нотка детективска пародия.

Кога: 20.10. събота от 19 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук.

НА ПЛАЖА ЧЕЗЪЛ

Филмът е базиран на най-продавания роман на Иън Макюън. Действието се развива в Англия през 1962 г. и главни действащи лица са двама младоженци, за които първата брачна нощ се превръща в съдбоносно и променящо живота им преживяване, след като се сблъскват с представите за сексуална свобода и с натиска на обществените порядки.

Кога: 21.10. неделя от 14:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук.

МЕРИ ШЕЛИ

Последното ни предложение е за феновете на писателката Мери Шели. Лентата проследява любовната ѝ авантюра с поета Пърси Биш Шели. Двойката прекарва лятото с лорд Байрон в дома му край Женевското езеро и именно тук писателката започва работата по своя страховит роман за Франкенщайн, вдъхновена от бурния романс с харизматичния поет и философ.

Кога: 21.10. неделя от 19:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук.

УБИЙСТВО В КАЙРО

Филм, който ще ви отведе много, много далеч от родните ширини, на място, на което всичко е спряло и хората чакат нещо да се случи. Тогава става убийство и в процеса на разследването му се оказва, че нищо не е такова, каквото изглежда и че замесен ще се окаже египетският елит.

Кога: 24.10. сряда, 20:45 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук.

BURKINABE RISING

Документален филм, чието действие се развива в Буркина Фасо, малка страна в Западна Африка. Тук живее силно артистично общество, което използва изкуството като начин да изрази политическата си позиция. Това е, което впечатлява режисьора Яра Лий, когато за първи път стъпва в Буркина Фасо. Това е и посланието, което иска да предаде: че жителите на малкото африканско градче трябва да бъдат пример не само за останалата част от континента, но и за целия свят.

Кога: 25.10. четвъртък от 19 ч.
Къде: Дом на киното
Билети: тук

Виж какво да очакваш в най-скоро време.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *